471 milioane euro pentru proiecte

Politia
Pasager grav ranit
8 iulie 2008
CNA
Cazul Profei de franceza in atentia CNA
10 iulie 2008

471 milioane euro pentru proiecte

OIR POSDRU N-VO nouă lansare de proiecte strategice pe reusurse umane

Cristian Dogar, director executiv al Organismului Intermediar Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane Regiunea Nord-Vest (OIR POSDRU N-V), a participat ieri, 8 iulie 2008, la Bucureşti, la evenimentul de lansare oficială a cererilor de propuneri de proiecte strategice în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), finanţat din Fondul Social European (FSE).

“În prezenţa domnului Paul Păcuraru -ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse-, şi a doamnei Cristina Iova –director general al Autorităţii de Management pentru POS DRU-, au fost lansate încă 18 linii de finanţare pentru proiecte strategice, pentru o valoare totală de 471 milioane euro”, a declarat Cristian Dogar.

Proiectele strategice sunt acelea care vor fi implementate la nivel naţional, multiregional sau sectorial şi au o valoare cuprinsă între 500 de mii şi 5 milioane de euro. Ideea centrală a finanţărilor POSDRU este investiţia în capitalul uman. Obiectivul general al POS DRU îl constituie dezvoltarea capitalului uman şi creşterea competitivităţii, prin corelarea educaţiei şi învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii şi asigurarea de oportunităţi sporite pentru participarea viitoare pe o piaţă a muncii modernă, flexibilă şi inclusivă a 1.650.000 de persoane. „Interesul nostru este să avem proiecte care să îşi propună rezultate măsurabile şi durabile pe piaţa muncii, în conformitate cu indicatorii din documentele programatice aprobate. Acesta a fost şi mesajul explicit al domnului ministru Paul Păcuraru”, a subliniat Cristian Dogar.

Informaţii detaliate despre liniile de finanţare deschise în 8 iulie, precum şi ghidurile solicitantului pot fi găsite pe site-ul www.fseromania.ro. 

 

Cristian CURTA

Ofiter Informare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *