489 ȘOFERI AU FOST AMENDAȚI. CE PĂRERE AVEȚI?

ATENȚIE ȘOFERI! ÎNCHISOARE CU EXECUTARE
19 februarie 2024
Doi conducători auto au rămas fără permis, după ce au fost depistați de polițiști în trafic, în timp ce
19 februarie 2024

489 ȘOFERI AU FOST AMENDAȚI. CE PĂRERE AVEȚI?

Aproape 500 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii rutieri în cadrul unor ample acțiuni pentru siguranța traficului rutier, desfășurate la sfârșit de săptămână.

În perioada 16 – 18 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au desfășurat ample acțiuni pe șoselele sălăjene, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă sau neadaptată, a depășirilor neregulamentare, și, în general, a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

În cadrul acțiunii, polițiștii au legitimat 786 de persoane, au verificat 709 autovehicule și au efectuat 368 de testări pentru depistarea consumului de alcool.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele sălăjene, la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 489 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 145.126 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut 44 de permise de conducere și 9 certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 182 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 50 pentru nerespectarea prevederilor privind portul centurii de siguranță, au fost sancționate 11 depășiri neregulamentare, 9 sancțiuni au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil fără sistem de tip „mâini libere”, au fost sancționați 12 pietoni și 9 bicicliști, 5 sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, 3 sancțiuni pentru conducere sub influența alcoolului, o sancțiune pentru neacordarea priorității de trecere, o sancțiune pentru nerespectarea culorii semaforului electric, iar 206 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere. – Poliția Sălaj

1 Comment

  1. Ad spune:

    Din ei cati soferi polițai au fost sancționați oare toți sunt corecți sau nu se amendează ei pe ei k și ei sunt de vai mama lor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *