51 DE PERSOANE MONITORIZATE IN CAZUL CORONAVIRUSULUI

Situația unităților de învățământ preuniversitar din județul Sălaj care au suspendate temporar cursurile
27 februarie 2020
Dr. Ciobanca: -noi descoperim mai multe cazuri de cancere care scapa la timp
27 februarie 2020

51 DE PERSOANE MONITORIZATE IN CAZUL CORONAVIRUSULUI

NU sunt cazuri confirmate de coronavirus  în județul Sălaj!

      NU  sunt persoane suspecte care să necesite carantină!

  –  31  persoane se află sub monitorizare la domiciliu de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sălaj din zilele

–  20  persoane se află sub monitorizare la domiciliu de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sălaj din dată de 26.02.2010

 Total persoane monitorizate =51.

 Persoanele monitorizate sunt asimptomatice.

 Instituțiile implicate în monitorizarea  fluxului de turiști (Spitale – cele 2 puncte de triaj , specialiștii SAJ, ISU ) – nu au raportat evenimente deosebite.

   Lista zonelor cu transmitere comunitară extinsă COVID-19 s-a actualizat în 26.02.2020. (Anexată)

 S-a emis ordinul 313/26.2020 care prevede:” persoanele care au călătorit în ultimele 14 zile în localități din zonele afectate de COVID-19 altele decât cele cu transmitere comunitară extinsă se vor autoizolă la domiciliu 14 zile,timp în care vor fi monitorizate de DSP și prin intermediul medicului de familie. Măsură se aplică și membrilor de familie care locuiesc la celași domiciliu.”

 Facem un apel către cei care se întorc din zonele cu transmitere comunitară extinsă să respecte măsurile impuse!

  Conform HG   Nr. 857 /2011 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice:

” ART. 34

    Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 10.000 lei la 15.000 lei pentru :

    m) nerespectarea de către persoane fizice, suspecţi şi convalescenţi de boli transmisibile, contacţi şi purtători sănătoşi de germeni patogeni, precum şi de către persoane juridice a măsurilor prevăzute de normele în vigoare, în scopul prevenirii şi combaterii bolilor transmisibile;

    r) nerespectarea instrucţiunilor Ministerului Sănătăţii privind imunizările obligatorii, măsurile de luptă în focar, izolarea bolnavilor cu boli transmisibile şi eliberarea avizului epidemiologic.”

 Persoanele trebuie să izoleze la domiciliu. Dacă apare simptomatologia respiratorie anunță medicul de familie și dacă se consideră necesar va fi anunțat 112 pentru a se asigura transportul în condiii de siguranță la punctele de triaj.

PRECIZARE IMPORTANTĂ – la UPU, nu se fac testări pentru cei întorși din Italia!!

 Cetățenii sunt rugați să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia Telverde- 0800 800 358.

Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventire.

C.J.S.U.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *