60 de burse pentru rromi in domeniul medicinei si farmaciei

ISU
Munitie neexplodata
24 iunie 2008
Finante
Depunerea formularului 205- pana la 30 iunie
24 iunie 2008

60 de burse pentru rromi in domeniul medicinei si farmaciei

Farmacie  Fondul de Educatie pentru Romi (REF) si Institutul pentru o Societate Deschisa (OSI), in parteneriat cu Ministerul Sanatatii Publice au lansat un nou program de burse pentru studentii de etnie rroma, care urmeaza cursurile facultatilor de medicina sau farmacie din Romania. Programul se adreseaza nevoii de profesionisti rromi in aceste domenii.

      Fondurile pentru Programul Universitar de Burse Medicale pentru Romi (RHSP) sunt asigurate de Institutul pentru Societate Deschisa si vor sustine pana la 60 de studenti de etnie rroma, care urmeaza sau intentioneaza sa urmeze studii in domeniul medicinei.

      Beneficiarii unei astfel de burse pot fi:

    * Studentii de etnie rroma in domeniul medicinei si farmaciei din Romania, care urmeaza cursuri de zi;
    * Medicii rezidenti de etnie rroma;
    * Cursantii de etnie rroma din colegiile de asistenti medicali si moase care urmeaza cursuri de zi sau fara frecventa;
    * Elevii de liceu rromi, in an terminal, care isi propun sa dea admitere la facultatile de medicina, farmacie sau la colegiile de asistenti medicali si moase.

      Evaluarea va fi facuta pe baza dosarului cu documentatia completa, care trebuie depus la Centrul de Resurse pentru Comunitatile de Romi, str. Ţebei, nr. 21, Cluj Napoca, cod 400305, pana la data de 30 iunie 2008 (data postei).

      Bursa va acoperi toate cheltuielile legate de studiu pe parcursul anului universitar, incluzand cazarea, transportul, manualele si rechizitele, taxele de participare la conferinte, seminarii si alte evenimente profesionale, abonamente la biblioteci, astfel incat bursierii sa se poata concentra exclusiv pe activitatea academica.

      Formularele de aplicatie pot fi descarcate de pe site-ul REF Scholarship Program (www.romaeducationfund.org) si pe site-ul OSI Roma Health Project (www.soros.org/initiatives/health/focus/roma).  
 
 

DIRECTOR EXECUTIV

DR. OLIMPIA DANA POP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *