658 de soferi amendati

Masina acoperita de crengi
Masini avariate de un copac
13 iulie 2008
Actiuni ale politiei
79 Accidente grave soldate cu 12 morti
13 iulie 2008

658 de soferi amendati

Soferi amendatiAstfel că, din cei 658 “şoferi amendaţi“, 63 nu au purtat în timpul deplasării centura de siguranţă, 321 au condus autovehicule

cu viteză peste limita legală, 5 au oprit ori staţionat autovehiculul în locuri interzise, 2 au folosit telefonul mobil în timp ce se aflau la volan iar un număr de 48 conducători auto, pe lângă amenda primită au rămas şi fără permisul de conducere, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce (4 – pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 17 – pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50 km/h, 0 – pentru nerespectarea reglementărilor legale privind trecerea la nivel cu calea ferată prevăzută cu barieră şi/sau semnale acustice şi luminoase, 27 – pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric, neacordarea priorităţii pietonilor sau autovehiculelor, efectuarea manevrei de depăşire neregulamentară ori ca urmare a circulaţiei pe contrasens).
În aceeaşi perioadă au fost reţinute şi un număr de 7 certificate de înmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defecţiuni tehnice, inspecţie tehnică periodică expirată sau lipsa poliţei de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto.
    Din păcate, în perioada analizată, pe raza judeţului Sălaj s-au înregistrat şi 3 accidente de circulaţie grave soldate cu 5 răniţi grav, cauza survenirii acestora fiind conducerea autoturismului cu viteză neadaptată la condiţiile de drum şi trafic.
    Au fost înregistrate şi 6 accidente uşoare soldate cu rănirea uşoară a 6 persoane, în 2 cazuri vinovaţi de producere fiind conducătorii de autoturisme, în 3 cazuri s-au făcut vinovaţi mopediştii şi într-un caz, vinovat a fost un pieton care s-a deplasat pe partea carosabilă, deşi drumul era prevăzut cu trotuar.
Acţiunile desfăşurate de către agenţii de poliţie rutieră din judeţul Sălaj, pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere au condus la constatarea în perioada 04 – 11.07.2008 a 10 fapte de natură penală (2 – conducere autovehicul cu alcoolemie peste limita legală, 4 – conducere autovehicul neînmatriculat şi 4 – conducere autovehicul cu nr. de înmatriculare fals) şi a 802 fapte contravenţionale, sancţionate cu amenzi în valoare totală de 102.000 lei.
Au fost sancţionate contravenţional un număr de 101 persoane care în calitate de pietoni au traversat ori s-au deplasat neregulamentar de-a lungul drumului public, 41 persoane care s-au deplasat pe mopede sau biciclete neechipate corespunzător ori în timp ce se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice şi 2 persoane care conduceau căruţe tractate de animale, fără ca acestea să fie echipate corespunzător.
    Ca de fiecare dată, marea pondere a celor sancţionaţi o constituie conducătorii auto, care reprezintă de fapt şi cea mai numeroasă categorie de participanţi la trafic.

Purtator de cuvant, Tincuta Dumuta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *