721 soferi au fost sanctionati

Distribuirea de informații nedestinate publicității pedepsită cu închisoare de la 3 luni la 3 ani
20 martie 2020
Live de pe bicicletă in Parcul Tineretului din Zalau
20 martie 2020

721 soferi au fost sanctionati

În primele două luni ale anului în curs, polițiștii rutieri au acționat, la nivel județean, verificând modul în care conducătorii auto şi pasagerii folosesc centura de siguranță și dispozitivele de fixare în scaune pentru copii.

În perioada  1 ianuarie-29 februarie a.c., polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acţiuni de verificare a respectării normelor referitoare la utilizarea centurii de siguranţă și a dispozitivelor de fixare omologate.

În urma abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 721 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 623 au fost aplicate pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 96 pentru folosirea telefonului mobil în timpul mersului şi două pentru neutilizarea dispozitivelor de fixare în scaune pentru copii, iar diferența au constituit alte abateri.

De ce este important să porţi centura de siguranţă, oriunde stai în maşină?

Centura de siguranţă are rolul de proteja pasagerii autoturismului, inclusiv şoferul. O funcţie esenţială a acesteia este aceea că reduce riscul accidentării la coloana vertebrală, întrucât, la momentul impactului, te va ţine nemişcat, în scaunul maşinii, cu spatele drept.

De asemenea, prin purtarea centurii se exclude riscul părăsirii autoturismului în momentul unui impact. – Maria Cristea purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *