Vezi aici: Ce risti daca conduci sub influenta alcoolului

LOCURILE DE MUNCA VACANTE LA DATA DE 14.09.2011
15 septembrie 2011
Clujean prins de politisti baut la volan
17 septembrie 2011

Vezi aici: Ce risti daca conduci sub influenta alcoolului

180 de conducători auto s-au ales anul acesta cu permisul de conducere suspendat, 96 cu dosar de cercetate penlă  pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice peste limita legală, şi încă 5 cu dosar de cercetate penlă pentru refuz de recoltare de

probe biologice. Cu această ocazie Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj vă informează:

Conducătorul auto, care este surprins în trafic cu o alcoolemie, peste 0,40 mg/l alcool în aerul expirat, este obligat să se supună recoltării de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, iar dacă rezultă o alcoolemie peste limita legală ( 0,80mg/l alcool pur în sânge), i se întocmeşte dosar penal. Ca măsură tehnico-administrativă , permisul de conducere se reţine în vederea anulării, până la soluţionarea cauzei.

Răspunderea este contravenţională, atunci când conducătorul auto este surprins în trafic cu alcoolemie de peste 0,10 şi până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest caz se aplică o sancţiune contravenţională, care este prevăzută în clasa a-IV-a de sancţiuni, respectiv 9-20 puncte amendă, iar ca măsură complementară, suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Stimaţi conducători auto!

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de conturbare a capacităţii de conducere, deşi există tendinţa de a se subestima rolul său!

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele. Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!  Astfel, este prevăzută  pedeapsa  cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, şi de la 2 la 7 ani pentru refuz de recoltare de probe biologice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.