A doua expoziție foto-documentară la Zalău: ”Prezent și trecut – Infrastructură și Arheologie”

Prezentare de carte “Porțile se închid la miezul nopții” (Ed. Trei) de I.S. Cosman
20 martie 2023
247 de elevi depistați că absentau de la cursuri, amenzi în valoare totală de 1.000 de lei
20 martie 2023

A doua expoziție foto-documentară la Zalău: ”Prezent și trecut – Infrastructură și Arheologie”

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, instituție subordonată Consiliului Județean Sălaj, continuă colaborarea cu Zalău Value Centre și în perioada următoare. De luni, 20 martie 2023, în galeria comercială a partenerului nostru, vă invităm să vizionați expoziția foto-documentară ”Prezent și trecut – Infrastructură și Arheologie” pe care o puteți vizita până la sfârșitul lunii aprilie.

În cadrul expoziției foto-documentare ”Prezent și trecut – Infrastructură și Arheologie” vă propunem un rezumat al cercetărilor arheologice întreprinse de către colegii noștri pe sectorul sălăjean al Autostrăzii Transilvania, un demers de popularizare a ceea ce înseamnă salvarea istoriei locale mediată de realizarea amplelor lucrări de infrastructură. Puteți regăsi informații cu privire la preistoria Sălajului, artefacte impresionante scoase la lumină de către arheologi sau atestarea în premieră a unor civilizații preistorice pe teritoriul județului. Expoziția foto-documentară este o continuare a expoziției temporare organizată la Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, unde au fost expuse și cele mai interesante artefacte descoperite în timpul săpăturilor.

Expoziția foto-documentară ”Prezent și trecut – Infrastructură și Arheologie” este a doua din seria manifestărilor de acest gen pe care le propunem vizitatorilor din Zalău Value Centre. Prima expoziție foto-documentară care a marcat începutul colaborării noastre cu centrul comercial a fost ”Zalău 550” prin intermediul căreia am prezentat aspecte ale istoriei orașului nostru, pornind de la acordarea statutului de târg – oppidum Zylah – de către regele Matia Corvin, prin care se garanta autonomie economică noului oraș.

Tot la Zalău Value Centre am oferit publicului, de 8 Martie, expoziția de realitate virtuală ”Frumusețe și sacralitate în epoca romană”. În fapt, am propus o călătorie în timp prin care ne-am dorit să celebrăm femeia de ziua ei, punând în valoare piese din colecțiile noastre a căror frumusețe merită să fie descoperită.

În perioada imediat următoare, tot la Zalău Value Centre, vom susține și o activitate de educație muzeală dedicată copiilor. În 26 martie 2023, între orele 10,00-13,00, vom porni ”În aventură cu Țițiruș”, descoperind povestea pisoiului pictorului Ioan Sima și vom lucra cu cei mai tineri dintre prietenii noștri în cadrul unui atelier de pictură.

Vă așteptăm și în locația de la centrul comercial din Zalău pentru vizionarea expozițiilor pe care le oferim, dar și să vă implicați în activitățile pe care le susținem.

Dr. Corina Bejinariu, Manager MJIAZ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *