A GASIT UN TEZAUR ROMAN IN SALAJ INSA NU VA PRIMI NICI O RECOMPENSA!!!

COVOR ASFALTIC PE DJ 110A
4 iunie 2021
Urmăriți național, prins de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale
5 iunie 2021

A GASIT UN TEZAUR ROMAN IN SALAJ INSA NU VA PRIMI NICI O RECOMPENSA!!!

Pasiunea de a descoperi monede l-a transformat pe un zalauan sa devina un vanator de comori. Pasiunea i-a fost rasplatita lui Vasile Ghimbir din Zalau, care zilele trecute a gasit 57 de monede romane intr-o padure din judetul Salaj. Barbatul ne-a declarat ca si-a achizitionat un detector de metale autorizat si in timpul liber cauta comori. Vasile si-a facut un obicei de a cutreiera dealurile si padurile din judet pentru ca e convins ca zona salajeana ascunde comori importante, iar banuielile sale s-au adeverit.
A facut mai multe descoperiri printre care se afla si obiecte celtice, pe care le-a predat de fiecare data, fara sa ceara recompensa. Vineri a mers la Directia Judeteana pentru Cultura si Patrimoniu National Salaj cu cele 57 de monede romane pentru care a cerut recompensa, bani pe care vroia sa ii doneze la un adapost pentru caini, insa a primit raspuns ca nu va primi nimic si ca va trebui sa mearga pe cheltuiala lui sa arate locatia unde au fost gasite monedele. Vasile a marturisit ca ar dori sa ramana monedele in Salaj si sa nu dispara asa cum s-a intamplat cu tezaurul de peste 900 de monede disparute in anul 1997.
Potrivit legislatiei, Vasile Ghimbir ar fi trebuit sa primeasca pana la 30% din valoarea la care ar fi fost catalogate monedele. Chiar daca este o suma deloc de neglijat, barbatul spune ca si-ar fi dorit sa ii poata dona spre adapostul de animale.

Vasile Ghimbir: -am un detector de metale inregistrat, autorizat si am gasit in padurea din Surduc 57 monede de argint. Am venit la patrimoniu conform legii. Am cerut recompensa pentru ca as vrea sa donez banii la un adapost de caini, dar doamna directoare a zis ca nu exista asa ceva, daca gasesti ceva cu detectorul de metale. Sunt foarte dezamagit de ce a spus doamna directoare.

Doina Cocis director Directia Judeteana pentru Cultura si Patrimoniu National Salaj: -monedele pe care le-a depus domnul astazi va urma calea legala, vor fi transmisi printr-un proces verbal muzeului din Zalau, iar luni dimineata conform legii ne vom deplasa la fata locului pentru a vedea daca zona unde a fost descoperita este sau nu un potential arheologic major.

1 Comment

  1. ZTV spune:

    IN SALAJ DACA CINEVA GASESTE CU DETECTORUL DE METAL O COMOARA SI PREDA AUTORITATILOR, NU PRIMESTE NICI O RECOMPENSA. EU CHIAR NU INTELEG. NU AR TREBUI STATUL SA FACA LEGI CA OAMENII SA VREA SA FIE CORECTI SI SA PREDEA COMORILE CATRE STAT? LEGI DE CACAT!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *