ABA Someș-Tisa execută lucrări de întreținere a cursurilor de apă din județul Sălaj

Autocar cu 23 de elevi implicat intr-un eveniment rutier la iesire din Simleu Silvaniei
26 februarie 2020
Doi barbati prinsi la taiat ilegal de lemne
27 februarie 2020

ABA Someș-Tisa execută lucrări de întreținere a cursurilor de apă din județul Sălaj

În această perioadă angajații noștri din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Sălaj desfășoară o serie de lucrări pentru întreținerea cursurilor de apă, cuprinse în programul anual de gospodărire a apelor.

În luna februarie 2020 au fost executate lucrări de reprofilare a albiei pe Valea Boului, în localitatea Cizer, în parteneriat cu primăria.

În momentul actual este în derulare parteneriatul cu primăria comunei Bănișor, care vizează executarea lucrărilor de reprofilare a albiei Văii Banului, în localitatea Peceiu. Pentru realizarea acestora este necesară toaletarea arborilor, lucrări care sunt realizate în această perioadă.

În cursul anului 2019, s-au realizat lucrări de decolmatare în vederea asigurării secţiunii de scurgere şi lucrări de întreţinere şi reparaţii la lucrările hidrotehnice pe cursurile de apă din județul Sălaj, dintre care menționăm: râul Ileanda la Ileanda, valea Banului la Bănișor, valea Sălajului la Cehu Silvaniei, pârâul Răţişoara în Meseşenii de Jos, râul Crasna la Uileacu Șimleului, râul Almaş la Sutoru și râul Mița în municipiul Zalău.

Totodată, am realizat lucrări de reparații la: Centrul Dispecer Vârşolţ, Derivația Barcău, cantoanele Jibou și Sânmihaiu Almaşului, precum și la stațiile hidrometrice Șimleu Silvaniei, pe râul Crasna și Răstoci, pe râul Someș.

Obiectul de activitate al Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa vizează gestionarea calitativă și cantitativă a resurselor de apă, incluzând întreținerea albiilor și malurilor cursurilor de apă. Astfel, prin programul anual de gospodărire a apelor, se realizează lucrări de decolmatare, reprofilări de albii și terasamente, toaletarea arborilor, se întreprind acțiuni de cosire a vegetației și degajarea terenurilor de vegetația cosită.

Compartimentul de presă al Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *