Acțiune a polițiștilor sălăjeni pentru combaterea comerțului ilicit cu animale și fiscalizarea veniturilor

Condamnat la închisoare pentru tentativă la tâlhărie, depistat și încarcerat de poliţiştii sălăjeni
30 mai 2023
Bărbatul a luat foc
31 mai 2023

Acțiune a polițiștilor sălăjeni pentru combaterea comerțului ilicit cu animale și fiscalizarea veniturilor

Sâmbătă, 27 mai a.c., pe raza localităților sălăjene Zalău, Șimleu Silvaniei și Crasna, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu cei ai Biroului pentru Protecția Animalelor au desfășurat o acțiune pentru prevenirea şi descurajarea faptelor de natură penală şi contravenţională, pentru combaterea comerțului ilicit cu animale și fiscalizarea veniturilor.

În cadrul activităților au fost verificate 15 societăți comerciale, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 39.720 de lei, dintre care trei la H.G. nr. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, deţinerea sau transportul de animale neidentificate şi neînregistrate, fără documente sanitare veterinare și alte nouă pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 privind protecţia socială a persoanelor ale căror contracte individuale de muncă vor fi desfăcute ca urmare a concedierilor colective.

Cu ocazia verificării efectuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și cei ai Biroului pentru Protecția Animalelor la o societate comercială din Zalău, s-a constatat faptul că administratorul acesteia deținea spre comercializare păsări domestice fără documente sanitar veterinare, fiind aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 720 de lei conform HG. nr. 984/2005, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Polițiștii sălăjeni vor desfășura astfel de activități și în perioada următoare, atât în municipiul Zalău, cât și pe raza întregului județ.

Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *