Acțiune în municipiul Zalău pentru depistarea conducătorilor auto, aflați sub influența substanțelor psihoactive

POLITISTA AMENINTATA CU MOARTEA IN ZALAU
26 septembrie 2021
Barbatul a vrut sa fie calcat de masina – am primit la redactie
27 septembrie 2021

Acțiune în municipiul Zalău pentru depistarea conducătorilor auto, aflați sub influența substanțelor psihoactive

În noaptea de 24 spre 25 septembrie a.c., polițiștii rutieri au desfășurat o amplă acțiune, în municipiul Zalău pentru depistarea conducătorilor auto, aflați sub influența substanțelor psihoactive.

Având în vedere creșterea numărului șoferilor depistați pozitiv la substanțe psihoactive, noaptea trecută, în muncipiul Zalău, polițiștii au desfășurat activități de conștientizare și responsabilizare a conducătorilor auto, în vederea diminuării riscului de accidente cauzate e consumul de droguri la volan.

În anul 2021, au fost identificați în trafic, doar în municipiul Zalău, 15 conducători auto sub influența substanțelor psihoactive.

De remarcat este faptul că, în ultimele două săptămâni, polițiștii Biroului Rutier au depistat 6 astfel de cazuri.

Majoritatea au fost tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani.

Cea mai recentă constatare a fost aseară, 24 septembrie, la ora 20:15, pe Bulvardul Mihai Viteazu, din municipiul Zalău.

Polițiștii au oprit în trafic, un autoturism, condus de o femeie, de 33 de ani, din Zalău, care a fost depistată pozitiv la THC.

Conducătoarei auto i-au fost prelevate probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței în organism de substanțe interzise, precum și tipul acestora.

În conformitate cu prevederile legale, polițiștii i-au fost reținut conducătoarei auto permisul de conducere și continuă cercetările în dosarul penal întocmit, în vederea administrării întregului probatoriu.

Polițiștii au în atenție permanent acest gen de fapte și continuă acțiunile prevenire și  combatere a consumului de substanțe psihoactive.

În cazul în care sesizați comportamente ciudate în trafic, apelați 112! Persoana respectivă poate reprezenta un pericol pentru ceilalți participanți la trafic.

DE REȚINUT:

Consumul de substanțe psihoactive, indiferent de tipul acestora, pot perturba semnificativ starea psihologică a conducătorului auto afectând performanțele de conducere a vehiculelor.

Efectele diferitelor droguri sau medicamente psihoactive sunt complexe și variate. Cu toate acestea, marea majoritate au același efect net, adică o scădere a calității mentaleși fiziologice necesare sarcinilor de conducere auto, alterearea performanțelor ducând la o creștere a riscului de implicare într-un accident.

În ceea ce privește existența unor urme de droguri în sânge sau urină, există „toleranță zero” la concentrație.

Astfel, dacă au fost descoperite substanțe psihoactive în organismul unui conducător auto, persoana în cauză riscă până la 5 ani închisoare.

Alegeți să ajungeți la destinație, nu la spital!

DORGURILE VĂ SCHIMBĂ DESTINAȚIA!  – Ioana Rus purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *