Actiuni de verificare a respectarii prevederilor legale privind materiale de constructii

Piata muncii
Rata somajului in continua crestere in Salaj
14 aprilie 2009
Teava de gaz rupta
Teava de gaz rupta de o masina
15 aprilie 2009

Actiuni de verificare a respectarii prevederilor legale privind materiale de constructii

cimentIn perioada 16.03.2009 – 31.03.2009,s-au desfasurat actiuni de verificare a respectarii prevederilor legale privind comercializarea materialelor de constructii la producatori, importatori, distribuitori si detailisti existenti pe raza judetului.

Controlul s-a desfasurat la 10 operatori economici ,atit din medul urban cit si din mediul rural.

Cu ocazia controlului,s-au verificat urmatoarele produse: ciment ; aditivi betoane ; otel beton ; blocuri ceramice ; placi de BCA ; placi de ipsos ; placi din gips carton ;tavane false; tamplarie din lemn ; chituri de etansare; tigle ceramice ; tigle din ciment ; produse pentru tencuieli speciale:gleturi, zugraveli ; produse pentru vopsit (grund, diluant, vopsea) ; pardoseli calde (parchet, parchet stratificat) ; pardoseli reci (gresie); faianta;obiecte sanitare(corpuri WC, chiuvete, cazi,) ; hidrofoare ; pompe (electropompe, motopompe) ; etc.

Controlul a urmarit in principal urmatoarele aspecte:

1.Legalitatea funcţionării : s-a constatat ca un numar de 2 operatori nu aveau afisat codul unic de inregistrare la registrul comertului,din care sa rezulte obiectul de activitate pentru care sunt autorizate sa functioneze.

2.Informarea consumatorilor prin elemente de identificare si caracterizare :

-s-au gasit la comercializare produse fara elemente de identificare, caracterizare si instructiuni de utilizare, redactate in limba romana,valoarea produsloe fiind de 413 lei;

-la unele produse nu erau indicate in mod vizibil si lizibil preturile,situatie remediata in timpul controlului.

3.Incadrarea produselor in termenul de valabilitate:

-au fost depistate produse cu termen de valabilitate depasit (silicon Gadet Sealant,vopsea verde si gri FAIN 7l,Danke 17,eurochit , adeziv , chit de rostuit, chit de cutit STUC , grund, diluant,etc),in valoare 1102,1 lei.

4. Existenta marcajelor de conformitate si a declaratiei de conformitate:referitor la existenta marcajelor de conformitate si documentele de atestare a conformitatii, nu s-au constatat abateri.

5. Existenta registrului unic de control:in desfasurarea actiunilor de control nu au fost depistate cazuri de neprezentare a registrului unic de control.

Urmare a deficientelor constate s-a dispus masura opririi temporare la comercializare,pina la intrarea in legalitate si remedierea deficientelor,a unor produse in valoare de 413 lei , s-a dispus masura de oprire definitiva de la comercializare a unor produse in valoare de 1102,1 lei,produse care prezentau termenul de valabilitate expirat si s-au aplicat un numar de 7 amenzi contraventionale, in valoare de 23000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *