Actiuni in Romanasi

Accident grav la Simleu Silvaniei
9 decembrie 2007
VW Golf furat
9 decembrie 2007

Actiuni in Romanasi

Politia ZalauPoliţiştii Serviciului de Ordine Publică au organizat marţi o amplă acţiune în localităţile aparţinătoare comunei Românaşi, la care au cooptat jandarmii şi reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială, Direcţiei Sanitar Veterinare, SC Electrica şi primăriei locale.
Între locuitorii comunei şi rromii aciuaţi în zonă (câteva sute) au existat numeroase dispute…

 care au pornit de la faptul că aceştia din urmă îşi lăsau animalele nesupravegheate să pască pe unde vor, distrugând de cele mai multe ori culturile sătenilor.
De asemenea, pe raza comunei s-au comis mai multe furturi de animale şi păsări, material lemnos şi energie electrică.
Deşi scopul iniţial al acţiunii s-a vrut a fi unul preventiv, poliţiştii şi jandarmii au luat şi măsuri faţă de cei care au încălcat legea. Astfel, au aplicat 8 sancţiuni contravenţionale la Legea 61/1991, pentru lăsarea fără supraveghere a animalelor; 4 sancţiuni contravenţionale pentru tăiere şi sustragere de material lemnos. În plus, au fost identificaţi presupuşii autori în trei cazuri de furt (două de păsări şi unul din societate comercială).
Etnicii rromi au fost avertizaţi să nu-şi mai lase animalele la păscut nesupravegheate în locurile virane sau păşuni, întrucât vor fi traşi la răspundere penală pentru distrugere.

Inspector Tincuţa DUMUŢA – purtător de cuvânt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *