Acțiuni pentru informarea participanților la trafic cu privire la noile modificări ale Codului Penal

ÎNCHISOARE CU EXECUTARE PENTRU ȘOFERII CARE
3 august 2023
Dosare penale întocmite de polițiștii sălăjeni, pentru neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri
3 august 2023

Acțiuni pentru informarea participanților la trafic cu privire la noile modificări ale Codului Penal

În perioada 27 iulie – 2 august a.c., polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, cei ai Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiștii Secției nr. 7 Poliție Rurală Nușfalău și cei ai Secției nr. 3 Poliție Rurală Jibou, alături de reprezentanții în teritoriu ai Agenției Naționale Antidrog au desfășurat activități de informare a participanților la trafic despre consecințele juridice ale accidentelor rutiere grave.

Activitățile de informare au avut loc în municipiul Zalău și în localitățile sălăjene Nușfalău și Buciumi și au vizat sensibilizarea tuturor participanților la trafic cu privire la noile prevederi legale aduse prin Legea nr. 213 din 5 iulie 2023.

Obiectivul principal al acestor acțiuni este de a crește gradul de conștientizare a riscurilor la care se expun cei care încalcă normele rutiere și conduc fără permis, sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise, de a preveni producerea unor evenimente neplăcute în trafic și de a promova un comportament responsabil în rândul cetățenilor.

În acest context, polițiștii de prevenire sălăjeni și partenerii de program i-au informat pe conducătorii auto și pe ceilalți participanți la trafic despre modificările legislative în materie penală, explicându-le că, dacă un conducător auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *