Alte trei blocuri din municipiu intră în reabilitare

Scapari de gaze la un imobil in Zalau. Mai multe persoane au fost transportate la spital
12 februarie 2021
Autoritățile județene și locale din Sălaj primesc sprijinul conducerii Transgaz pentru extinderea și dezvoltarea rețelei de gaz metan
13 februarie 2021

Alte trei blocuri din municipiu intră în reabilitare

Astăzi, 12 februarie 2021, a fost predat către constructor amplasamentul pentru demararea lucrărilor privind creșterea eficienței energetice la blocurile de locuințe C, SB42 și 1B, proiect finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional – Axa 3.1 A – eficiență energetică clădiri rezidențiale.
Blocul C este situat pe Bulevardul Mihai Viteazul, nr. 21, iar blocurile SB42 și  1B sunt situate pe strada Simion Bărnuțiu, nr. 58, respectiv nr. 15. Valoarea totală a proiectului este de 1.960.515,87 lei, executantul lucrărilor este SC Avril SRL, iar termenul de execuție este de 8 luni pentru fiecare obiectiv de investiții.

Principalele tipuri de lucrări care vor fi executate constau în izolarea termică a pereților exteriori, izolarea planșeului peste ulimul etaj și peste subsol, schimbarea tâmplăriei de lemn cu termopan și închiderea balcoanelor cu geamuri termopan. Proiectele privind creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale au ca obiective: combaterea efectelor generate de gazele cu efect de seră; îmbunătățirea eficienței energetice; îmbunătăţirea condiţiilor de trai a locatarilor din blocuri, prin reducerea consumului anual specific de energie și creșterea numărului de gospodării cu o clasficare mai bună a consumului de energie.
În momentul de față, în municipiu sunt în execuție lucrări de reabilitare termică la șapte blocuri: A16, Scala, SB15, G164, 80 scara A, P40 și D111. Lucrările pentru blocurile P+8 și V1 sunt în procedură de licitație pe SEAP, iar pentru blocurile I58 și SB34 proiectul este la ADR-NV pentru avizare, urmând să fie dat ordinul de începere după obținerea avizului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *