Amenzi substantiale pentru deseuri aruncate pe domeniul public

Bicicleta
Accident grav la Maieriste
10 martie 2008
Pompieri Salaj
Incendiu la un local de pe Meses
11 martie 2008

Amenzi substantiale pentru deseuri aruncate pe domeniul public

Primaria ZalauPrimarul municipiului Zalău, Radu Căpîlnaşiu, este nemulţumit de felul în care unii cetăţeni se manifestă în ceea ce priveşte menţinerea curăţeniei pe

domniului public. Şi pentru că amenzile pe care poliţiştii comunitari pot să le aplice, nu-i descurajează pe aceşti cetăţeni, Căpîlnaşiu a solicitat colaborarea Gărzii de Mediu Sălaj, care are posibilitatea de a aplica  amenzi în cuantum de zeci de milioane de lei. „Vom intensifica acţiunile de urmărire a domeniului public în vederea depistării celor care depun deşeuri, moloz în aceste zone. Am solicitat şi sprijinul Gărzii de Mediu, în speranţa că împreună vom reuşi să descurajăm acest gen de manifestare a „spiritului civic. Nu este posibil ca oameni care locuiesc în vecinătate să nu respecte acţiunile de curăţenie, efortul uman şi financiar să fie în acest fel minimizat”  declară Radu Căpîlnaşiu, primarul municipiului Zalău.  
La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc o acţiune de salubrizare a zonelor Brădet – Meseş şi înspre Aghireş, organizată de Bisericile Evanghelice în colaborare cu Primaria municipiului Zalău. La o zi după ce dinspre pădurea Aghireş au fost încărcate 5 maşini cu moloz, mizerii,  au fost aruncate altele, la loc. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi pe cursul Văii Zalăului, unde la scurt timp de la acţiunea Direcţiei Generale de Administrare a Domeniului Public, au  fost aruncate peturi şi mizerii.
„Invit presa să fie partener la campania noastră de conştientizare a populaţiei, de respectare a muncii depuse, de respect faţă de concitadini, faţă de mediu” mai spune Căpîlnaşiu.
În perioada 15 martie – 15 aprilie Primăria municipiului Zalău va demara acţiunea „Luna Curăţeniei Generale” la care sînt învitaţi să participe şi locuitorii municipiului Zalău, instituţiile publice,  unităţile şcolare,  societăţile comerciale.

Maria Manuela Ghiurutan,
purtator de cuvant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *