ISU
Incendiu la Cabana Zmeilor
17 iunie 2008
Copii la gradinita
Inscrieri din 3 iulie
17 iunie 2008

Amenzi usturatoare

Info politiaAcţiunile desfăşurate de către agenţii de poliţie rutieră din judeţul Sălaj, pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, au condus la constatarea, în perioada 06 – 12.06.2008, a 836 fapte contravenţionale, sancţionate cu amenzi în valoare totală de 75.000 lei.

Au fost sancţionate contravenţional 79 de persoane care, în calitate de pietoni, au traversat ori s-au deplasat neregulamentar de-a lungul drumului public, 47 persoane care s-au deplasat pe mopede sau biciclete neechipate corespunzător ori în timp ce se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice şi 4 persoane care conduceau căruţe tractate de animale, fără ca acestea să fie echipate corespunzător.

          Ca de fiecare dată, marea pondere a celor sancţionaţi o constituie conducătorii auto, care reprezintă de fapt şi cea mai numeroasă categorie de participanţi la trafic.

Astfel că, din cei 706 “şoferi amendaţi“, 75 nu au purtat în timpul deplasării centura de siguranţă, 278 au condus autovehicule cu viteză peste limita legală, 9 au oprit ori staţionat autovehiculul în locuri interzise, 3 au folosit telefonul mobil în timp ce se aflau la volan iar un număr de 62 conducători auto, pe lângă amenda primită au rămas şi fără permisul de conducere, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce (12 – pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 18 – pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50 km/h, 32 – pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric, neacordarea priorităţii pietonilor sau autovehiculelor ori a efectuării manevrei de depăşire neregulamentară).

În aceeaşi perioadă au fost reţinute şi 7 certificate de înmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defecţiuni tehnice, inspecţie tehnică periodică expirată sau lipsa poliţei de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto.

          Din păcate, în perioada analizată, pe raza judeţului Sălaj s-au înregistrat şi 3 accidente de circulaţie grave soldate cu rănirea gravă a 2 persoane (1 accident cauzat de indisciplina unui pieton care a traversat B-dul M. Viteazu din municipiul Zalău, prin loc nepermis şi fără să se asigure şi 2 accidente cauzate de către 2 conducători auto care neadaptând viteza de deplasare la condiţiile de drum în curbă, au pierdut controlul volanului, unul dintre aceştia răturnându-se în şanţul lateral, la ieşirea din oraşul cehu Silvaniei înspre Ariniş, iar celălalt, trecând pe contrasens, a intrat în coliziune cu alt autovehicul care circula regulamentar din sens opus, pe raza localităţii Mirşid).

          A fost înregistrat şi un accident uşor soldat cu rănirea uşoară a unei persoane, cauza producerii acestuia fiind coliziunea dintre un autoturism aflat în depăşirea într-o intersecţie dirijată, a unei coloane de autoturisme, cu unul dintre autoturismele aflate în coloană, al cărui conducător auto a efectuat viraj la stânga fără să se asigure din spate, pe str. Avram Iancu din municipiul Zalău.

Sursa:Inspectoratul de politie SJ 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *