Antene GSM cu probleme

Certificate
Program redus
28 noiembrie 2008
Finante
Indrumarea si asistenta contribuabililor in domeniul fiscal
28 noiembrie 2008

Antena GSMÎn documentaţia depusă de un operator de telefonie mobilă, în vederea obţinerii
autorizaţiei de amplasare a antenelor de telefonie mobilă, există un Referat Tehnic privind „Impactul câmpurilor electromagnetice de radiofrecvenţă generate de echipamentele – staţie de bază de telefonie mobilă, care vor fi instalate în Zalău”, realizat de Ministerul Sănătăţii Publice – Institutul de Sănătate Publică Bucureşti. În acest studiu, pe lângă datele privind modul de amplasare a antenelor, niveluri de expunere, este precizată şi poziţia oficială a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii faţă de acest subiect. Astfel, „în prezent nu există dovezi ştiinţifice concludente care să confirme faptul că expunerea la câmpuri electromagnetice de radiofrecvenţă sau de joasă frecvenţă duce la efecte adverse asupra sănătăţii, adică la îmbolnăvire, dacă nivelul expunerii este sub limita prevăzută de normele internaţionale”.

În acelaşi document se mai specifică faptul că „expunerea la câmp electromagnetic a unei persoane care utilizează un telefon mobil, este considerabil mai mare decât expunerea unei persoane care locuieşte în preajma unei antene de telefonie mobilă”.

Bazându-se pe aceste date, Primăria Zalău, care s-a opus în ultima perioadă acordării autorizaţiilor de amplasare a antenelor de telefonie mobilă pe raza municipiului, a acordat în cele din urmă aviz favorabil operatorilor care au făcut solicitarea de amplasare antene (inclusiv pe blocurile de locuinţe unde exista acceptul proprietarilor).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *