Apel pentru Normalitate

Primul caz de COVID – 19 în Sălaj
16 martie 2020
O tanara care are SIDA s-a prostituat in Salaj
16 martie 2020

Apel pentru Normalitate

Către: Primăria Municipiului Zalau, Prefectura Sălaj, Consiliul Județean Sălaj
Asociația ‘Clubul Oamenilor de Afaceri Silvania’ , organizație formată din peste 40 de firme cu capital autohton din județul Sălaj , in care se regăsesc in jur de 4000 angajați , având in vedere perspectivele economice cauzate de răspândirea virusului Covid 19, va informează :
Situația companiilor private devine îngrijorătoare in contextul in care se observa deja întârzieri și întreruperi in lanțurile de aprovizionare pentru acei dintre noi cu activități de comerț , producție , industrie sau servicii. Nu mai vorbim de dificultățile resimțite deja de unii colegi care activează in domeniul hotelier, restaurante, turism, transport , organizare evenimente, servicii de marketing, etc…
Soluția din partea noastră, a mediului privat, nu o reprezintă disponibilizarea angajaților sau întreruperea plăților către furnizori și prestatori, ci dorim sa transmitem un mesaj clar, astfel încât sa minimalizăm pe cât posibil efectele economice negative ce se preconizează pe termen scurt și mediu.
In acest sens solicitam Instituțiilor Locale:

 • transparentă totala in luarea oricăror măsuri viitoare pe plan local , cu consultarea in prealabil a mediului de afaceri dacă acestea ne privesc in mod direct;
 • in contextul decretării stării de urgentă , începând cu data de 16.03.2020 , solicitam adoptarea unui ton calm și responsabil in transmiterea informațiilor către mass-media , pentru a nu genera un sentiment inutil de panica in rândul populației județului Sălaj ; in acest sens cozile interminabile regăsite la supermarket-uri alimentare și farmacii sunt absolut inutile in condițiile in care pot priva de alimente sau medicamente tocmai pe oamenii bătrâni sau bolnavi care au nevoie imediata de acestea;
 • atenționați medicii de familie precum și acei angajați cu privire la posibilele abuzuri privind concediile medicale sau scutirile acordate in aceasta perioada in mod nejustificat ;
 • responsabilizarea instituțiilor aflate in subordine ( sau in dialog permanent) , cu atribuții de control : ITM, ISU, DSP, ANAF, Poliție Locală, etc… astfel încât sa se concentreze mai mult pe preventie și nu pe sancționare. In acest sens instituțiile trebuie sa se concentreze mai mult pe situatia dificila existenta și nu pe controale tematice anuale de sancționare ( pentru îndeplinirea bonusului de recompensare anuală a angajaților ).
 • nu putem sancționa operatorii economici pentru lipsa măștilor de protecție sau a anumitor tipuri de dezinfectanți , in condițiile in care acestea lipsesc din piata cu desăvârșire. Soluția mai degrabă ar fi informarea noastră cu privire la disponibilitatea acestora in piata.
  Nu putem exclude însă și eventualele probleme reale care pot justifica intervențiile din partea instituțiilor statului, in stoparea unor încălcări ale legii , însă fără abuz sau exces de zel din partea funcționarilor !
  Solicitările noastre vin pentru ca o parte dintre companiile private de la noi încep sa ‘sangereze’ și au nevoie de ajutor imediat . Nu credem ca este de dorit ca acestea sa moara ; consecințele vor fi infinit mai mari decât dacă încercam cu toții de pe acum sa fim mai responsabili, mai înțelegători și mai solidari !
  Haideți sa susținem mai mult ca oricând micii producători și companiile locale ! Ei vor rămâne aici indiferent de circumstanțe ; ei trebuie ajutați pentru ca sunt cei mai vulnerabili.
  In speranța unei colaborări cât mai strânse cu noi, mediul de afaceri, va dorim sa dați dovada in aceste momente de înțelepciune și maxima eficientă !
  Cu respect,
  Ing. Ovidiu Caraba Președinte, Asociația ‘ Clubul Oamenilor de Afaceri Silvania
  15.03.2020

1 Comment

 1. Varga spune:

  Ma înscriu în asociație
  Subscriu la aceasta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *