Aproape 300 de contravenționale aplicate pietonilor

ÎN ATENŢIA CONDUCĂTORILOR AUTO
19 martie 2020
Live de pe bicicletă in Zalau
20 martie 2020

Aproape 300 de contravenționale aplicate pietonilor

Polițiștii rutieri acționează permanent pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea regulilor de circulație de către pietoni. Aproape 300 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pietonilor.

În perioada 1 ianuarie-29 februarie a.c., polițiștii au acționat, în tot județul, pentru depistarea pietonilor care nu respectă regulile de circulație.

În urma activităților au fost aplicate 297 de sancțiuni contravenționale, atât pentru traversare neregulamentară cât și pentru deplasarea necorespunzătoare pe drumul public. 

De asemenea, din vina pietonilor,  în perioada analizată, pe drumurile din județ s-au produs două accidente de circulație grave, soldate cu o persoană decedată şi una rănită grav.

Atenţie pietoni!

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj vă reaminteşte câteva recomandări de care trebuie să ţineţi cont atunci când vă aflaţi în postura de pieton, pentru a nu ajunge în cea de victimă:

-Circulaţi numai pe trotuare iar în lipsa acestora pe potecile laterale ale drumului public.

-Traversaţi drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor, după ce   v-aţi asigurat că din ambele sensuri nu se apropie niciun autovehicul;

-Respectaţi culorile semaforului;

-Nu vă angajaţi în traversarea străzii în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii;

-Fiţi responsabili întotdeauna când traversaţi strada! Comportamentul dumneavoastră în calitate de pieton are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic! – Maria Cristea purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *