Aproape 85 de metri cubi de material lemnos confiscați de polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol

ACCIDENTARE FRONTALĂ ÎN LOCALITATEA RUS. SOFERIȚA AJUNS LA SPITAL
23 mai 2023
3 instituții educaționale din județul Sălaj vor primi calculatoare prin proiectul Dăm Click pe România
24 mai 2023

Aproape 85 de metri cubi de material lemnos confiscați de polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol

Aproape 85 de metri cubi de material lemnos, fără proveniență legală, în valoare de peste 14.600 de lei, confiscați de polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, în cadrul unei acțiuni comune.

În perioada 15 – 19 mai a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol – Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, alături de reprezentanți ai Gărzii Forestiere Oradea, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au efectuat controale la două depozite de material lemnos din localitățile sălăjene Bobota și Var, la un parchet de exploatare forestieră și la 20 de transportatori de material lemnos.

În urma neregulilor constate, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale conform prevederilor Legii nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amenzi în valoare totală de 40.000 de lei. Totodată, a fost dispusă confiscarea valorică sau faptică a 84,08 metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 14.600 de lei. De asemenea, în cadrul acțiunilor desfășurate a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțite de documente specifice de transport.

Astfel, în urma inventarierii materialului lemnos deținut într-un depozit de pe raza localității sălăjene Bobota, s-a constatat o diferență de peste 8,6 metri cubi de lemn rotund între stocurile scriptice și stocurile faptice.

În consecință, agentul economic a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 5.000 de lei. De asemenea, a fost dispusă confiscarea faptică sau valorică a celor peste 8,6 metri cubi lemn rotund, în valoare de 2.113,76 de lei, care nu se regăseau în stocurile faptice ale societății.

Poliția Sălaj

1 Comment

  1. Sergiu spune:

    Tăierile ilegale de arbori au un impact devastator asupra mediului înconjurător, contribuind la defrișarea excesivă, pierderea biodiversității și degradarea ecosistemelor. Confiscarea acestui material lemnos demonstrează hotărârea autorităților de a combate aceste practici ilegale și de a aplica sancțiuni dure celor care încalcă legile de protecție a mediului.

    Este important ca aceste confiscări să fie urmate de investigații riguroase și de acțiuni legale împotriva infractorilor implicați în tăierea ilegală a arborilor. Este necesară o abordare holistică pentru a proteja pădurile și pentru a asigura o gestionare durabilă a resurselor forestiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *