Aspecte din misiunile executate si rezultatele obtinute pe linie de ordine publica de jandarmi

Valuta
ATENTIE LA CUMPARAREA SI VINZAREA DE VALUTA !
15 octombrie 2008
Budisan
Misiuni de paza si protectie instituţionala
15 octombrie 2008

Aspecte din misiunile executate si rezultatele obtinute pe linie de ordine publica de jandarmi

Jandarmerie Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sălaj a desfăşurat în trimestrul III 2008 un număr important de activităţi specifice, în scopul indentificării şi cunoaşterii locurilor şi mediilor favorabile săvârşirii faptelor antisociale

În perioada analizată, accentul deosebit a fost pus pe îndeplinirea misiunilor ce ne-au revenit potrivit competenţelor. Structurile de ordine publică şi-au adus o însemnată contribuţie pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă civică în judeţul Sălaj, prin paleta de misiuni executate, misiuni de asigurare, restabilire sau menţinere, a ordinii publice, independent sau în cooperare cu alte instituţii.

În cursul trim. III au fost executate 584 misiuni de ordine publică din care :

-167 misiuni de asigurare ;

-118 misiuni de restabilire ;

-140 misiuni de menţinere a O.P. ;

-159 misiuni executate în cooperare cu alte instituţii.

În cadrul misiunilor de asigurare a ordinii publice, s-au desfăşurat activităţi specifice la 2 manifestări de protest, 59 manifestări cultural-artistice, 14 manifestări sportive, şi 92 rezerve de interveţie obţinându-se următoarele rezultate :

-infracţiuni constatate = 1;

-infractori prinşi = 1;

-sancţiuni contravenţionale aplicate = 44;

-valoare amenzi = 9300;

În cadrul misiunilor de restabilire a O.P. s-a intervenit la 118 solicitări din care, 89 solicitări pe numărul de urgenţă 112, unde jandarmii au intervenit pentru aplanarea unor conflicte sau pentru restabilirea ordinii publice, întocmind actele premergătoare pentru 7 infracţiuni şi au aplicat 36 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 7.800 lei

În cadrul misiunilor de menţinere a O.P. s-au executat 91 misiuni prin patrule executate în oraşul de reşedinţă, mun. Zalău, obţinându-se următoarele rezultate :

– 25 infracţiuni constatate;

– 26 infractori prinşi;

– 104 sancţiuni contravenţionale aplicate;

– valoarea amenzilor = 15.950 lei .

În ceea ce priveşte cooperarea cu alte instituţii, au fost executate 20 acţiuni cu poliţia, 116 acţiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere; 6 acţiuni cu organele silvice, 3 acţiuni pe linie piscicolă, 1 acţiune cu Garda de Mediu, 4 acţiuni cu executorii judecătoreşti, 1 acţiune cu organele administraţiei publice locale.

În cazul executării acestor genuri de misiuni în funcţie de competenţa materială, jandarmii au întocmit acte de constatare pentru faptele de natură contravenţională sau penală sau au asigurat protecţia reprezentanţilor instituţiilor cu care s-a cooperat.

La nivelul I.J.J. Sălaj au fost întocmite în trim. III a.c., actele premergătoare în cazul constatării unui număr de 33 de infracţiuni reţinute în sarcina a 44 de făptuitori, pe următoarele genuri: 9 infracţiuni savârşite cu violentă, 14 infracţiuni de furt calificat, o infracţiune de tentativă de furt calificat, 2 infracţiuni de complicitate la infracţiunea de furt calificat, o infracţiune de cerşetorie, 5 ameninţări, şi o infracţiune de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice.

Din cele 33 de infracţiuni constatate un numar de 16 au fost săvârşite în mediul urban iar 17 în mediul rural.

Prejudiciul total, rezultat în urma infracţiunilor constatate este de 894,37 lei, fiind recuperată suma de 694,37lei.

Pe linia constatării faptelor de natură contravenţională la nivelul unităţii au fost aplicate un număr de de 243 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 431.450 lei, din care 219 sancţiuni la Leg. 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, în valoare de 34.950 lei, 23 sancţiuni la Legea 12/1991 privind protejarea populatiei împotriva unor activităţi comerciale, în valoare de 5.000 lei şi o amendă contravenţională la Leg. 31/2000 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice,în valoare de 2.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *