ATENȚIE! ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR RUTIERI

15 decembrie este ultima zi în care beneficiarii fondurilor nerambursabile acordate de Consiliul Județean Sălaj
16 noiembrie 2022
TRANSPORT ILEGAL DE PORCI DEPISTAT DE POLIȚIȘTII
16 noiembrie 2022

ATENȚIE! ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR RUTIERI

În această săptămână, 14-20 noiembrie, zilnic, polițiștii rutieri acționează pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente și verificarea legalității transporturilor.

Polițiștii sălăjeni se alătură unui plan de acțiune care se desfășoară la nivel național, iar fiecare zi este dedicată, în principal, anumitor categorii de participanți la trafic sau abateri.

Luni, 14 noiembrie, polițiștii au acționat pentru verificarea legalității transportului de persoane. Astfel, peste 80 de mijloace de transport persoane au fost verificate în trafic, iar 10 astfel de conducători au fost depistați cu neregului.

Acțiunea a vizat verificarea legalității transporturilor rutiere publice de persoane, prin verificarea deţinerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de conducătorul auto, verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente, respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare și verificarea valabilității inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului.

Marți, 15 noiembrie, în centrul atenției polițiștilor rutieri au fost pietonii și prevenirea accidentelor rutiere cauzate de abaterile comise de această categorie de participanți la trafic.

Polițiștii continuă acțiunile în fiecare zi a săptămânii, miercuri fiind vizați bicicliștii și comportamentul agresiv la volan.

Scopul activităților punctuale este de a reduce riscul rutier și de a responsabiliza fiecare categorie de participanți la traficul rutier.

Pentru siguranța dumneavoastră atunci când vă deplasați pe drumurile publice, respectați normele rutiere și pe ceilalți participanți la trafic.

Recomandări ale poliţiştilor rutieri pentru pietoni:

Pietonii sunt sfătuiţi să se angajeze în traversarea drumului public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea pentru pietoni) şi la culoarea verde a semaforului, acolo unde există;

Să se asigure permanent, chiar şi atunci când se află pe trecerea pentru pietoni, că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă (vehiculele sunt oprite înaintea marcajului pietonal, în special când drumul are mai multe benzi de circulaţie pe sens);

Să nu traverseze niciodată în fugă pe marcajul pietonal, indiferent de urgenţa existentă la un moment dat;

Să nu se deplaseze pe partea carosabilă, iar acolo unde nu există trotuar sau acostament, să se deplaseze pe partea stângă a drumului, cât mai aproape de marginea acestuia;

Poliţiştii rutieri îi sfătuiesc pe pietoni ca, pe vreme rea sau întuneric, să poarte haine de culori deschise şi/sau elemente reflectorizante, pentru a fi vizibili;

Totodată, poliţiştii recomandă pietonilor să nu traverseze prin faţa sau prin spatele mijloacelor de transport în comun, atunci când acestea sunt oprite în staţie. – Ioana Rus purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.