Atenţie cu cine vorbiţi la telefon sau pe cine primiţi în locuinţă!

Activităţile pentru prevenirea răspândirii noului virus continuă
10 iunie 2021
CARTIȘ Ciprian-Marius a disparut. Va rugam distribuiti!
10 iunie 2021

Atenţie cu cine vorbiţi la telefon sau pe cine primiţi în locuinţă!

Una metodele folosite de infractori pentru a înşela victimele este folosirea de calităţi mincinoase. Autorii, sub pretextul că sunt reprezentanţii unei instituţii publice sau private, induc în eroare şi menţin victimele în această stare, cum că trebuie să plătească o sumă de bani pentru a beneficia de un anumit serviciu, de obicei foarte tentant (presupuse avarii sau verificări la instalaţiile de gaze sau apă, reparaţii la acoperiş etc.).

Pentru a nu deveni victima unei infracţiuni de înşelăciune, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj vă recomandă:

În cazul în care sunteţi sunaţi de astfel de persoane şi nu reuşiţi să aflaţi dacă informaţiile sunt corecte, solicitaţi o întâlnire directă pentru a le da banii şi sunaţi în acelaşi timp la 112, cerând ajutorul poliţiei.

Pentru a împiedica ,,documentarea” hoţilor despre familia dumneavoastră, fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător.

Nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori), decât după ce aţi verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu şi vă creează convingerea că au calitatea invocată.

În situaţia în care persoanele care se deplasează la locuinţa dumneavoastră cu autoturismul şi consideraţi că nu ar fi de încredere, reţineţi cât mai multe date despre acestea, dar şi despre mijlocul de transport şi anunţaţi Poliţia.

Nu le furnizaţi acestora informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

Nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon, dacă apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de mobil pe care nu-l cunoaşteţi. Este de evitat şi trimiterea de copii după buletin sau cărţi de credit prin email sau fax.

În cazul în care aţi fost victima unei astfel de infracţiuni vă rugăm să vă adresaţi celei mai apropiate unităţi de Poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112, în cel mai scurt timp posibil, pentru a spori şansele ca infractorul să fie identificat şi prejudiciul recuperat. – Maria Cristea purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *