Atenţie la fraudele comise în mediul on-line

Poti ajuta si tu cu donatii la manastirile romanesti de la Muntele Athos
23 noiembrie 2021
Conducere fără permis şi alcoolemie de 1,68 mg/l alcool pur în aerul expirat
23 noiembrie 2021

Atenţie la fraudele comise în mediul on-line

Pentru a vă proteja de fraudele comise în  mediul online şi pentru a evita ca orice persoană utilizatoare a internetului să fie victima vreunui tip de înşelăciune, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj vă recomandă:

Cumpărați din surse sigure, de la comercianți, firme sau  magazine pe care le cunoașteți sau pe care le-ați mai folosit și verificați rating-ul vânzătorilor pe site-urile de comerț online.

Păstrați întotdeauna documentele referitoare la plățile pe care le-ați efectuat online. Acestea pot fi folosite pentru stabilirea termenilor și condițiilor vânzării sau pentru a face dovada că ați plătit pentru bunuri.

Când cumpărați online de la alte persoane, nu trimiteți banii în avans. Dacă este posibil, folosiți un serviciu cu plata ramburs (achitarea costurilor de către destinatar la momentul livrării bunului) pentru a verifica bunurile achiziționate.

Mare atenţie la oferirea unui salariu tentant şi recrutarea online de personal cu promisiuni de găsire a unui loc de muncă. Anumite site-uri de recrutare online promit găsirea unui serviciu atractiv în străinătate în schimbul unui comision dat unei firme de recrutare de personal. În acest sens se furnizează un cont bancar unde se solicită depunerea unei sume de bani, iar ulterior reprezentanţii firmei fictive nu mai pot fi contactaţi.

De obicei, firma nu este înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului şi nu se întocmesc niciun fel de contracte de intermediere cu clauze de restituire a comisionului plătit (în cazul nerespectării promisiunii găsirii unui loc de muncă), iar banii nu mai pot fi recuperaţi.

Dacă ați fost victima unor astfel de infracțiuni anunțați în cel mai scurt timp posibil cea mai apropiată unitate de poliție sau la numărul de urgenţă 112. – Maria Cristea purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *