ATENTIE! Siguranţa pe internet

Cursul #PărințiSalvatori ajunge în ZALĂU
15 februarie 2021
Serial cu scandal in Zalau
17 februarie 2021

ATENTIE! Siguranţa pe internet

În vederea prevenirii victimizării în mediul online, poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii recomandă copiilor și tinerilor:

Internetul este un spaţiu public la care oricine are acces. Nu postaţi poze sau informaţii personale pe internet, pentru că alţii le pot vedea.

Nu tot ceea ce vedeţi sau citiţi pe internet este adevărat.

Aveţi mare grijă să intraţi pe site-uri sigure şi să verificaţi cu părinţii informaţiile citite.

Nu răspundeţi mesajelor supărătoare sau care conţin cuvinte sau imagini nepotrivite. Blocaţi persoana care le trimite şi spuneţi-le părinţilor.

Nu daţi persoanelor întâlnite pe internet informaţii despre dumneavoastră sau familie:  adresa de acasă, numărul de telefon, şcoala la care învăţaţi, locul de muncă al părinţilor.

Dacă s-a întâmplat ceva pe internet ce nu aţi înţeles, puteţi oricând să vă opriţi din navigare. Vorbiţi direct cu părinţii sau cu un adult în care aveţi încredere şi explicaţi-le ce va îngrijorat.

Internetul poate crea dependență! Nu lăsați copiii să petreacă ore în șir în fața ecranului, stabiliți de comun acord un program de utilizare a calculatorului și oferiți-le alternative de petrecere a timpului liber! – Maria Cristea purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *