ATENȚIE ȘOFERI! CONTROALELE CONTINUĂ

Furt de produse agricole
28 noiembrie 2020
Zece șoferi depistați băuți la volan
30 noiembrie 2020

ATENȚIE ȘOFERI! CONTROALELE CONTINUĂ

Având în vedere minivacanța prilejuită de Ziua Națională a României, polițiștii din Sălaj au organizat, sâmbăta, o acțiune care a avut drept scop prevenirea și reducerea riscului rutier în rândul participanților la trafic.

În cadrul acțiunii au fost adresate recomandări utile conducătorilor auto care să contribuie la creșterea gradului de conștientizare cu privire la riscurile la care se expun în cazul nerespectării regulilor de circulație.

Totodată, polițiștii au atras atenția asupra importanței respectării măsurilor de protecție în contextul prevenirii răspândirii infectării cu noul virus.

În condiţii de temperaturi scăzute, chiar şi când drumul este uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului. De aceea, evitaţi deplasările pe drumurile publice, chiar și pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă.

Acționați pedala de accelerație cu moderație atunci când drumul este acoperit cu zăpadă, gheață sau polei. Nu uitați că puteți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și ceilalți ocupanți ai autovehiculului și pe ceilalți participanți la trafic.

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte-amendă, și reținerea certificatului de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Nu folosiţi telefonul mobil în timp ce conduceţi maşina, dacă nu aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip “hands-free”.

Totodată, evitaţi să conduceţi dacă sunteţi obosiţi sau ați consumat alcool!

Pentru pietoni recomandăm să sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului sau în condiţii de vizibilitate redusă, şi să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

Poliţiştii sălăjeni vor fi zilnic la datorie, pe toată durata minivacanței prilejuită de Ziua Națională a României, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranța cetăţenilor, precum și pentru respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *