AU DAT AMENZI LA ADAPOSTUL DE ANIMALE DIN DRAGU, DUPĂ NEREGULILE CONSTATATE

A FOST SEMNAT PARTENERIATUL PRIVIND REALIZAREA CLOUD-UL REGIONAL NORD-VEST
3 februarie 2023
PRINS DE JANDARMI LA FURAT DE FIER VECHI
3 februarie 2023

AU DAT AMENZI LA ADAPOSTUL DE ANIMALE DIN DRAGU, DUPĂ NEREGULILE CONSTATATE

Control al polițiștilor sălăjeni de la protecția animalelor la un adăpost din localitatea Dragu, în cadrul unei acțiuni la nivel național.

Joi, 2 februarie a.c., polițiștii Biroul pentru Protecția Animalelor împreună cu polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, cei ai Postului de Poliție Dragu din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, alături de reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Sălaj, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Sălaj și cei ai Gărzii de Mediu Sălaj, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale au acționat în cadrul unei acțiuni desfășurate la nivel național, pe linia identificării și combaterii traficului ilegal de câini.

În cadrul amplei acțiuni, polițiștii Biroul pentru Protecția Animalelor împreună cu reprezentanții celorlate instituții au efectuat un control pentru verificarea condițiilor de viață ale animalelor de la un adăpost din localitatea sălăjeană Dragu, cu privire la respectarea prevederilor O.U.G. nr.155/2001 privind gestionarea câinilor fără stăpân, a prevederilor Legii nr. 205/2004 pentru protecția animalelor, precum și a prevederilor O.U.G. nr.55/2002 referitoare la regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi.

În urma controlului efectuat la adăpostul din Dragu, polițiștii sălăjeni de la protecția animalelor au identificat și verificat 204 exemplare canine, iar pentru neregulile constatate au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 50.600 de lei.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj vor desfășura în continuare activități de verificare a concordanței dintre animale identificate, documentele sanitar-veterinare puse la dispoziția polițiștilor și a specialiștilor din cadrul celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, a bazelor de date care gestionează deținătorii de animale, a respectării obligațiilor privind întreţinerea şi supravegherea animalelor, tratamentul aplicat acestora excluzând orice act de cruzime şi violenţă, precum și respectarea obligațiilor referitoare la microciparea, sterilizarea și vaccinarea antirabică a animalelor.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor recomandă tuturor deținătorilor de animale respectarea normelor privitoare la bunăstarea și protecția acestora! – Ioana Lascău purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *