Au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare totală de 61.280 de lei

Cine sunt gunoaiele care arunca mizeria in spatele blocurilor?
2 septembrie 2023
Rezultatele finale la Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea august 2023
2 septembrie 2023

Au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare totală de 61.280 de lei

Joi, 31 august a.c., în intervalul orar 06.00 – 16.00, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică și cei ai Poliției Orașului Jibou, cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cei ai Serviciului de Investigații Criminale și cei ai Biroului pentru Protecția Animalelor și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, alături de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj și reprezentați ai Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al Județului Sălaj și ai altor structuri de aplicare a legii au desfășurat o acțiune comună pe raza de competență a orașului Jibou și a comunelor arondate Secției nr. 3 Poliție Rurală Jibou, pentru a preveni și combate delictele din domeniul circulației, pentru siguranța traficului rutier, pentru menținerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităților locale și pentru prevenirea și combaterea faptelor infracționale.

În cadrul acțiunii au fost legitimate 100 de persoane, au fost controlate 55 de autovehicule, au fost testați cu aparatele etilotest 34 de conducători auto, au fost efectuate controale la 15 societăți comerciale și au fost verificate două unități de cazare.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare totală de 61.280 de lei.

Din totalul sancțiunilor, 28 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice, 11 potrivit prevederilor H.G. nr. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, șase potrivit prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, alte șase sancțiuni au fost aplicate conform Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar alte trei sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor altor acte normative.

Totodată, poliţiştii sălăjeni au reţinut două permise de conducere și au retras două certificate de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul activităților întreprinse, polițiștii sălăjeni au constatat o infracțiune, au identificat 11 autori de infracțiuni în dosare penale rămase inițial cu autori necunoscuți și au ridicat în vederea confiscării 3.567 de lei – numerar nefiscalizat.

Polițiștii sălăjeni vor desfășura astfel de acțiuni și în perioada următoare, pentru impunerea fermă a legii și pentru descurajarea și combaterea faptelor infracționale.

Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *