Au fost prinși transportând lemne fără documente de proveniență

Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2022-2023
16 iunie 2023
Bănuit că ar fi sustras o bicicletă din curtea unei locuințe din Aluniș, identificat și cercetat de polițiștii din Benesat
16 iunie 2023

Au fost prinși transportând lemne fără documente de proveniență

Acțiune comună a polițiștilor sălăjeni pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, siguranța traficului rutier și menținerea climatului de ordine și siguranță publică.
Joi, 15 iunie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică și cei ai Poliției Orașului Jibou, cu sprijinul polițiștilor Serviciului Rutier și al polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, alături de reprezentanți ai Registrului Auto Român Sălaj au desfășurat o acțiune comună pe raza de competență a orașului Jibou și a comunelor arondate Secției nr. 3 Poliție Rurală Jibou, pentru a preveni și combate delictele din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, pentru siguranța traficului rutier, pentru menținerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităților locale și pentru prevenirea victimizării cetățenilor prin diverse infracțiuni.
În cadrul acțiunii au fost legitimate 166 de persoane, au fost controlate 89 de autovehicule, au fost testați cu aparatele etilotest și DrugTest 82 de conducători auto, au fost efectuate controale la 51 de societăți comerciale și au fost verificați șase agenți de pază.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 76 de sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare totală de 61.485 de lei, dintre care patru pe linia transportului de material lemnos, două pe linie de pază, trei pe linia neutilizării caselor de marcat electronice, o sancțiune pe linie de transport neautorizat de persoane și 69 de sancțiuni contravenționale pentru alte abateri. De asemenea, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 10 permise de conducere, trei certificate de înmatriculare și au retras un set de plăcuțe de înmatriculare.
Totodată, în cadrul activităților întreprinse, polițiștii sălăjeni au constatat patru infracțiuni (executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea, furt de energie electrica, transportul materialelor lemnoase în volum de peste 10 mc fără documente specifice și fals intelectual), au identificat doi autori de infracțiuni în dosare penale rămase inițial cu autori necunoscuți, au confiscat faptic și valoric peste 30 de metri cubi de material lemnos, în valoare totală de 7.050 de lei și au ridicat în vederea confiscării 751 de lei – numerar nefiscalizat.
Un maramureșean care transporta peste 20 de metri cubi de material lemnos fără proveniență legală, depistat de polițiștii din Cehu Silvaniei. A fost dispus sechestru asigurător asupra materialului lemnos fără proveniență legală și asupra remorcii cu care s-a efectuat transportul.
Joi, 15 iunie a.c., în jurul orei 17.40, în localitatea sălăjeană Cehu Silvaniei, polițiștii din Cehu Silvaniei împreună cu jandarmii sălăjeni au depistat și oprit în trafic, un tânăr de 23 de ani, din comuna Băița de sub Codru, județul Maramureș, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară cu remorcă.
În urma controlului efectuat, polițiștii au constatat că acesta transporta în remorcă 20,55 de metri cubi de material lemnos, fără a deține documente care să ateste proveniența legală a acestuia.
Polițiștii din Cehu Silvaniei au dispus confiscarea faptică și valorică a celor 20,55 de metri cubi de material lemnos, în valoare totală de 4.968,67 de lei, precum și a remorcii cu care a fost efectuat transportul materialului lemnos.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțite de documente specifice de transport.
Polițiștii din Cehu Silvaniei continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Jibou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *