Biserica evanghelică din Teaca

4.18 – rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Sălaj în luna iulie 2022
7 septembrie 2022
POLIȚIȘTII SĂLĂJENI PARTICIPĂ LA CURSURI DE PRIM AJUTOR
8 septembrie 2022

Biserica evanghelică din Teaca

Proiectul Monumente 3D. Documentarea digitală a patrimoniului imobil din Transilvania, Muntenia și Dobrogea cofinanțat de către Administrația Fondului Cultural Național vă aduce în atenție Biserica evanghelică din Teaca, județul Bistrița-Năsăud.

Biserica este construită în secolul al XIV-lea, în stil gotic, cu trei nave, cor și absidă poligonală cu contraforți. Navele laterale păstrează elemente gotice cu bolți în cruce pe ogive, în timp ce bolta centrală a fost refăcută în stil baroc la 1753, iar corul a fost reconstruit pe vechiul traseu la 1909.
Biserica evanghelică din Teaca conservă cele mai importante elemente de arhitectură care o definesc ca o importantă realizare a arhitecturii gotice în acest spațiu.
Modelul 3D al Bisericii evanghelice din Teaca îl puteți vedea accesând link-ul de mai jos:
https://sketchfab.com/3d-models/bn-teaca-monumente-3d-afcn-07ea322ff22e4e62bcecce7025bb89a1

Parteneri: Institutul Național al Patrimoniului, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea, Asociația Eurocentrica, Asociația ARHAIC.
Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național.
AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. – Ana Tudoran purtător de cuvânt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.