Botosei de unica folosinta

Pocnitori
Atentie la pomul de iarna, artificii si petarde
23 decembrie 2008
Finante
In atentia contribuabililor
6 ianuarie 2009

Botosei de unica folosinta

Botosei de spitalIn scopul păstrării curăţeniei şi a igienei corespunzătoare unei unităţi sanitare, începând cu data de 14.01.2009, accesul vizitatorilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău se va face doar cu utilizarea botoşeilor de unică folosinţă.
Această decizie a fost luată în conformitate cu dispoziţiile Ordinului nr. 916/2006 privind aprobarea Normelor de supraveghere, prevenire şi control al infecţiilor nosocomiale în unităţile sanitare, precum şi a Ordinului nr. 261/2007 pentru aprobarea Normelor tehnice privind curaţarea, dezinfecţia şi sterilizarea în unităţile sanitare şi are ca finalitate creşterea confortului pacienţilor, menţinerea curăţeniei şi igienei spitaliceşti precum şi prevenirea transmiterii infecţiilor nosocomiale.

Cu o medie de aproximativ 650 de aparţinători care vin zilnic să viziteze bolnavii, există un pericol permanent de transmitere a infecţiilor nosocomiale atât de la vizitatori la pacienţi cât şi de la pacienţi la vizitatori. Imprumutând din experienţa altor spitale din ţară şi străinatate, apreciem ca fiind oportună darea în folosinţă a acestui aparat cu botoşei care are ca obiectiv principal reducerea cu cel puţin o treime a ratei de incidenţă a infecţiilor nosocomiale.

Aparatul cu botoşei este amplasat la intrarea principală a spitalului, iar costul unei perechi de botoşei de unică folosinţă este de 1 leu (două fise de 50 de bani).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *