Brins baut la volan in localitatea Brâglez

Peste 800 de persoane verificate cu privire la respectarea măsurilor în perioada stării de alertă
22 noiembrie 2021
Condamnat la închisoare pentru furt calificat
22 noiembrie 2021

Brins baut la volan in localitatea Brâglez

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Jibou continuă cercetările într-un dosar penal privind infracțiunea de conducere sub influența băuturilor alcoolice, faptă constatată la sfârșitul săptămânii trecute.

În noaptea de 20 spre 21 noiembrie a.c., ora 2:00, polițiștii au depistat în trafic, prin localitatea Brâglez, un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani.

La testarea cu alcooltestul s-a evidențiat o valoare pozitivă. Șoferul avea o alcoolemie de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările continuă pentru infracțiunea de conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului.

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă, pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Recomandăm în continuare tuturor participanţilor la trafic să respecte normele de circulaţie rutieră, indiferent de calitatea avută–conducător auto, pieton, biciclist etc.

Comportamentul dumneavoastră are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *