Caii lăsați nesupravegheați, în atenția polițiștilor

Sancțiuni pentru încălcarea normelor de conviețuire socială
3 august 2021
Accident grav in Barsau Mare
3 august 2021

Caii lăsați nesupravegheați, în atenția polițiștilor

Astăzi, 3 august, în intervalul 06:00-12:00, Secția 3 Poliție Rurală Jibou a desfășurat o amplă acțiune, vizând, în principal, prevenirea și combaterea distrugerilor de culturi agricole și a pășunatului neautorizat în comuna Someș-Odorhei. În cadrul acțiunii au fost angrenate mai multe efective ale secției, un specialist criminalist, polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, jandarmi, un reprezentant al Agenției Naționale pentru Ameliorare și Reproducție în Zootehnie (ANARZ Sălaj), un medic veterinar din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Sălaj și specialiști din cadrul Registrului Auto Român- Filiala Sălaj.

Astfel, pe pășunea denumită „Valea Bârsei”, aparținând de localitatea Surduc, au fost identificate 21 de cabaline, lăsate libere și nesupravegheate, iar 18 dintre acestea au fost prinse.

Polițiștii împreună cu multipli specialiști au identificat proprietarii acestora, stabilind, în urma verificărilor, că 6 animale nu erau microcipate, iar pentru 10 alte animale, proprietarii nu aveau documentele prevăzute de legislația sanitar-veterinară.

De asemenea, polițiștii împreună cu specialiști din cadrul Registrului Auto Român au acționat pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor, în localitatea Someș-Odorhei.

Pe lângă caracterul preventiv și informativ pe care l-a avut acțiunea, au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.785 de lei.

Sancțiunile aplicate au vizat diferite acte normative: HG nr.984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravețniilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor = 8; Legea nr.205/2004 privind protecția animalelor = 3; Legea nr.61/ 1991 (republicată), pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice = 6 și la OUG nr. 195/2002 (republicată), privind circulația pe drumurile publice = 10.

De asemenea, au fost reținute 4 certificate de înmatriculare.

În viitor, polițiștii împreună cu reprezentanții celorlalte autorități cu atribuții în domeniu vor mai desfășura astfel de activități.

Poliția recomandă proprietarilor de animale de pe teritoriul întregului județ, să nu le lase nesupravegheate, deoarece riscă sancțiuni sau chiar plata unor despăgubiri pentru culturile distruse. – Ioana Rus purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *