Campanie de prevenire desfăşurată de Biroul Siguranţă Şcolară

Alte două persoane depistate de polițiști conducând sub influența alcoolului
18 iunie 2021
Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2020-2021
18 iunie 2021

Campanie de prevenire desfăşurată de Biroul Siguranţă Şcolară

În această săptămână, poliţişti din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară, în baza unui acord de colaborare încheiat cu Şcoala Gimnazială „Iuliu Maniu”, din Zalău, au desfăşurat activităţi de prevenire axate pe fenomenul Bullying-ului.

Tema campaniei a fost „Prevenţia= soluţia pentru siguranţa copiilor!”, în cadrul proiectului „Şcoala părinţilor, împreună suntem mai puternici.

A fost identificat un grup țintă de elevi ai unității de învățământ, care au fost însoțiți de părinți și cărora li s-a explicat ce înseamnă fenomenul de bullying, formele acestuia și au fost sfătuiți cum trebuie să procedeze în cazul unei agresiuni de tipbullying.

Pentru o mai bună înțelegere, elevilor li s-a explicat faptul că bullying-ul reprezintă un comportament repetat și intenționat prin care agresorul își rănește, persecută și intimidează victima prin diferite forme: verbal, emațional, relațional și fizic. Astfel, au fost abordate diferite spețe, oferindu-li-se soluții elevilor prezenți, pentru a știi cum să reacționeze la anumite fapte sau acte care pot constitui agresiuni specifice fenomenului de bullying.

De asemenea, la eveniment, în calitate de invitat al poliției, a participat directorul executiv al Asociației „Telefonul Copilului”, care le-a vorbit elevilor despre delincvența juvenilă în contextul fenomenului de bullying.  

Elevilor li s-a făcut o scurtă introducere în dreptul penal, li s-au comunicat noțiunile de bază cu privire la infracțiuni și condițiile în care poate fi antrenată răspunderea penală a minorilor.

Proiectul a fost mediatizat prin reporterul Adrian Lungu din cadrul Radio România Actualități, fiind invitatul cadrelor didactice.

Elevii au participat activ la discuții și s-au arătat interesați de acest subiect, din pacate, tot mai de actualitate în școlile din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *