CERCETAT PENTRU TRAFIC DE MINORI, TRAFIC DE PERSOANE ȘI VIOL

Și-a lovit fratele în Șimleu Silvaniei
9 aprilie 2024
Femeile stiu sa spele masina?
9 aprilie 2024

CERCETAT PENTRU TRAFIC DE MINORI, TRAFIC DE PERSOANE ȘI VIOL

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sălaj, au documentat activitatea infracțională a unei persoane cercetate pentru trafic de minori, trafic de persoane și viol, toate în formă continuată.

Din materialul probator administrat a rezultat că, în perioada 2019 – aprilie 2024, un bărbat, în timp ce s-ar fi aflat în relații simultane de concubinaj cu trei persoane vătămate, dintre care una minoră, ar fi profitat de vulnerabilitatea acestora (provenind din familii cu situații materiale la limita sărăciei și având un nivel redus de educație) și le-ar fi obligat, prin acte de violență fizică și psihică, să practice prostituția și cerșetoria, în folosul său.

Victimele ar fi fost adăpostite de către acesta în locuința sa și ar fi fost constrânse să întrețină relații sexuale cu diverși clienți, pe care i-ar fi racolat prin intermediul unor anunțuri postate pe site-uri de profil.

În situația în care vreuna dintre persoanele vătămate ar fi refuzat să continue practicarea prostituției, ar fi fost agresată, în prezența celorlalte, pentru a le menține astfel sub autoritatea sa și într-o stare permanentă de dependență.

Astfel, bărbatul a fost prins în flagrant delict, în timp ce ar fi exploatat persoana vătămată minoră, pe care ar fi transportat-o în municipiul Cluj Napoca, pentru practicarea prostituției și cerșetoriei.

La data de 8 aprilie a.c., a fost efectuată o percheziție domiciliară, în județul Sălaj, la locuința bărbatului cercetat, unde au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, două telefoane mobile, 20 de cartele SIM, 3 medii de stocare a datelor informatice (stick-uri de memorie), 119 lei și acte de identitate ale persoanelor vătămate și ale copiilor acestora, precum și alte înscrisuri privind evidența activității infracționale.

La data de 8 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sălaj au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a bărbatului.

Astăzi, 9 aprilie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sălaj, cu propunerea de arestare preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitatea a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități au participat polițiștii Secției nr. 2 Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca și Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. – Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *