Cercetate penal pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, reținute de polițiștii de la investigații criminale

ZILELE MUNICIPIULUI ZALĂU, ediția 2024
2 iulie 2024
Bănuit de comiterea infracțiunii de furt, identificat și cercetat de polițiști
3 iulie 2024

Cercetate penal pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, reținute de polițiștii de la investigații criminale

La data de 1 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au efectuat două percheziții domiciliare, în municipiul Zalău, la locuințele a două tinere, de 21 și 22 de ani, cercetate penal pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Acestea sunt bănuite de polițiștii de investigații criminale că, la aceeași dată, în jurul orei 02.05, în timp ce se aflau în locuința unui bărbat de 58 de ani, din localitatea Crișeni, i-ar fi pulverizat acestuia spray lacrimogen în ochi și i-ar fi sustras 100 de lei și un telefon mobil, ulterior părăsind locuința.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, polițiștii au descoprit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, telefonul mobil sustras.

Astfel, în urma administrării probatoriului, față de cele două tinere, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au dispus reținere, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Marți, 2 iulie a.c., acestea vor fi prezentate unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, în vederea dispunerii măsurilor legale care se impun.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale continuă cercetările, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, în vederea documentării întregii activități infracționale a celor două tinere.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. – Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *