Cisterna cu metanol rasturnata pe carosabil

primaria
Intâlnirea cu locuitorii din cartierul Ortelec
7 aprilie 2009
ANUNT IMPORTANT
7 aprilie 2009

Cisterna cu metanol rasturnata pe carosabil

cisternaO cisterna incarcata cu peste 22 tone de metanol,s-a rasturnat pe drumul European 81, intr-o curba deosebit de periculoasa la dreapta datorita neadaptarii vitezei. Cisterna incarcata cu metanol se deplasa cu incarcatura de la Varsovia din Polonia si trebuia sa ajunga la Brasov. Zeci de tiruri si masini au fost intoarse din drum in urma incidentului. De la ora 16 pana la ora 2 noaptea, circulatia a fost deviata pe ruta Sanmihaiu Almasului – Jibou – Zalau si Romanasi-Creaca – Jibou.
Existau doua variante, de a solutiona aceasta problema, fie se ridica autocisterna cu ajutorul unei macarale, fie se golea metanolul intr-o alta cisterna. Pentru ca, fiind vorba despre o substanta deosebit de periculoasa, toxica si foarte inflamabila, a trebuit sa se lucreze cu mare grija. Pompierii au izolat zona si au fost pregatiti pentru o eventuala interventie.In cele din urma, la fata locului au ajuns 2 macarale de la Cluj, care au rididcat cisterna pe roti, fara a exista scurgeri de metanol. Astfel in jurul orei 2 noaptea, carosabilul a fost eliberat, circulatia revenid la normal.

Jacodi Lucian, purtator de cuvant ISU ne-a declarat ca :” Pompierii au asigurat zona pana la eliberarea soselei. A fost nevoie de interventia a 2 macarale, pentru a putea ridica cisterna, incarcata cu metanol. S-a hotarat ca cea mai indicata solutie este ridicarea cisternei pe roti. In jurul orei 2 noaptea, a fost eliberat si carosabilul. Ne bucuram ca nu au existat scurgeri de metanol si nici victime.”

Din fericire incidentul nu a avut un final tragic. Pompierii au avut o misiune grea de indeplinit pe care au trecut-o cu brio.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *