CNSA a refuzat eliberarea Formularului E 112

cartuse
Cartuse in Valea Pomilor
17 decembrie 2008
politia
Doua accidente intr-o zi
17 decembrie 2008

CNSA a refuzat eliberarea Formularului E 112

OchiTimp de 3 luni o familie din Crasna, se lupta cu CNAS din Salaj pentru a obtine formularul E 112.
Doi copii de 11 si 14 ani, risca sa ramana fara mama, deoarece Casa Nationala de Asigurari de Sanatate din Salaj, refuza sa-i elibereze formularul E 112.
Femeia in varsata de 38 de ani a descoperit cu cativa ani in urma ca are cancer la ochi, in aceea perioada statea in Satu Mare. A inceput un tratament si a beneficiat de 2 formulare E 112 care i-au fost eliberate de catre CNAS, Satu – Mare. S-au intors in localiatea Crasna, judetul Salaj pentru a fi impreuna cu parinii in aceste momente grele de viata. Au cerut prelungirea formularului E 112, pentru a-si putea continua tratamenul, dar cei de la CNAS Salaj, refuza sa il dea. Pentru a razbate aceasta institutie oamenii au apelat la lege.
Cu toate, ca exista, o sentinta executorie, care-i obliga sa-i elibereze acest document acestia o ignora cu vehementa.

Sasz Magdalna victima : In 10 octombrie am cerut formularul pentru continuarea tratamentului si in 17octombrie aveam prima interventie chirurgicala, dar pentru ca nu ni s-a dat am pierdut 3 programari, o ultima speranta mai am chiar dupa sfintele sarbatori de Craciun pe 31 decembrie.
Au gasit diferite motive si au refuzat sa ne dea formularul, motive care pentru noi sunt nefondate.Vom merge pe cale legala pana la Haga daca e cazul.

Sasz Gheoghe sotul: Am facut toate demersurile posibile de la solicitari simple pana la cele judecatoresti dar se pare ca nu sunt suficiente. Chiar avem o hotarare judecatoreasca executabila obligatorie de care nu se tine cont .Este dreptul nostru sa intram in posesia lui stabilit si prin hotarare judecatoreasca. Vom apela si la parchet daca va fi cazul. Clinica din Italia refuza sa ne faca factura pe persoana fizica afirmand ca avem dreptul la acest formular. CNAS ignora executarea unei hotararii judecatoresti cu termen de executie imediata. Avem dreptul la un tratament care ar putea sa salveze o viata.Consider ca este un abuz faptul ca nu au eliberat din 10 octombrie pana acum acest fomular.

Penciuc Corin director CNAS Salaj: Dosarul medical este incomplet.Produsul recomandat nu se afla pe lista produselor din Romania.Sentinta s-a dat prin ordonanta iar noi am atacat acesta hotarare.Noi am eliberat totusi azi Formularul E 112 pentru a-si putea continua tratamentul.Vom recupera sumele de la persoana care dispune instanta.

Sotul suparat, a depus o cerere la judecatoria din Zalau, prin care cere daune, pentru ca s-a intarziat predarea formularului. Au fost programati de 3 ori, pentru operatie in Italia si nu au putut merge, pentru ca nu au avut formularul E 112. Abia azi 17.12.2008 cei de la CNAS s-au gandit ca totusi ar fi bine sa elibereze formularul pentru ca cei 2 copii sa se poata bucura inca de o mama.
Lupta pentru viata este una decisiva si nu vor renunta chiar daca ar fi sa ajunga la Haga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *