DEPISTAT ÎN TRAFIC CU ALCOOLEMIE, UN BĂRBAT A ÎNCERCAT SĂ MITUIASCĂ POLIȚIȘTII

ARMATURA A MURIT – am primit la redactie
8 iunie 2022
Conducere auto neînmatriculat- orașul Cehu Silvaniei
9 iunie 2022

DEPISTAT ÎN TRAFIC CU ALCOOLEMIE, UN BĂRBAT A ÎNCERCAT SĂ MITUIASCĂ POLIȚIȘTII

Marți, 7 iunie, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Nușfalău au depistat în trafic un bărbat cu alcoolemie, iar acesta, pentru a scăpa de dosarul penal, a încercat să-i corupă, oferindu-le bani.                                   

În fapt, marți dimineața, la ora 05:05, polițiștii au oprit în trafic, pe Drumul Județean 110E, în localitatea Făgetu, un autoturism, la volanul căruia a fost identificat un bărbat de 42 de ani, din comuna Plopiș.

Bărbatul emana halenă alcoolică, astfel că a fost condus de polițiști la sediul secției pentru a fi testat cu aparatul alcooltest. Pe traseu, acesta a încercat să se „înțeleagă” cu oamenii legii pentru a nu fi testat și văzând că nu reușește, acesta a aruncat în autospecială  două bancnote a câte 200 de lei fiecare.

La sediul secției, bărbatul a fost testat, iar rezultatul a fost 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 În conformitate cu procedurile în vigoare, acesta a fost condus la cea mai apropiată unitate medicală unde i-a fost prelevată o mostră biologică de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe durata procedurii de prelevare mostre biologice, bărbatul a încercat din nou să le ofere polițiștilor, în prezența unui cadru medical, trei bancnote a câte 200 de lei fiecare pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu.

Polițiștii au refuzat mita, au întocmit dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului și au sesizat fapta la Direcția Generale Anticorupție- Serviciul Județean Anticorupție Sălaj. Astfel, polițiștii D.G.A., sub coordonarea procurorului de caz desfășoară activități pentru administrarea probatoriului și luarea măsurilor legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *