Doi bărbați bănuiți de comiterea unor furturi, reţinuți de polițiștii de investigații criminale

ERA SA MOARA INTR-O MASINA ELECTRICA IN FLACARI IN SALAJ
29 iulie 2023
ULTIMUL PIETRAR DIN SALAJ
29 iulie 2023

Doi bărbați bănuiți de comiterea unor furturi, reţinuți de polițiștii de investigații criminale

Joi, 27 iulie a.c., în urma cercetărilor efectuate și administrării probatoriului, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău au dispus efectuarea urmăririi penale față de un tânăr de 22 ani, din municipiul Zalău și față de un bărbat de 29 de ani, din comuna Românași, bănuiți de comiterea, în formă continuată, a infracțiunii de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de investigații criminale îi bănuiesc pe aceștia că, în perioada 29 iunie – 13 iulie a.c., ar fi pătruns prin escaladarea gardului într-un imobil nelocuit din municipiul Zalău, de unde ar fi sustras un clopot din cupru, de 25 – 30 de kilograme, cinci cazane din cupru, trei săbii artizanale și alte bunuri din cupru, bronz și alamă, cauzând astfel un prejudiciu total de 25.000 de lei.

De asemenea, tânărul de 22 de ani este bănuit de polițiști că, la data de 25 iulie a.c., în jurul orei 04.00, împreună cu bărbatul de 29 de ani și cu o tânără de 20 de ani, din municipiul Zalău, ar fi distrus sistemul de închidere al unui dozator de lapte aflat pe Bulevardul Mihai Viteazu din municipiul Zalău, în scopul de a sustrage bani, însă fără a reuși.

Totodată, cei trei sunt bănuiți că, în perioada 21 – 26 iulie a.c., ar fi sustras din incinta cimitirului din municipiul Zalău, o statuetă din bronz de 100 de kilograme, datând din anul 1925, pe care ar fi valorificat-o ulterior la un punct de colectare a metalelor neferoase, unde a fost găsită de polițiștii sălăjeni.

Joi, 27 iulie mai a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău i-au reţinut pe tânărul de 22 ani și pe bărbatul de 29 de ani pentru 24 de ore în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, iar față de tânăra de 20 de ani, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Astăzi, 28 iulie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale îi vor prezenta pe cei doi bărbați, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău, cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *