DOTĂRI PENTRU CEI DIN LINIA ÎNTÂI

Elena isi doneaza masina Spitalului Judetean din Zalau
31 martie 2020
În România, au fost confirmate 2.460 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus
1 aprilie 2020

DOTĂRI PENTRU CEI DIN LINIA ÎNTÂI

Instituțiile sălăjene aflate în linia întâi a luptei împotriva răspândirii noului tip de coronavirus au intrat în posesia unor noi echipamente de protecție. Acestea au fost primite de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și au fost repartizate Spitalului Județean de Urgență Zalău, Unității de primiri urgențe Zalău (UPU SMURD Zalău), Spitalului orășenesc “PROF. DR. IOAN PUȘCAȘ” Șimleu Silvaniei, Serviciului de Ambulanță Județean, Direcției de Sănătate Publică a județului Sălaj și Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Porolissum ” al județului Sălaj.
Potrivit informațiilor primite de la reprezentanții ISU Sălaj, au fost primite și repartizate în județul Sălaj, 3610 de combinezoane de protecție, 675 măști protecție FFP – 2 (în curs de primire încă 1120), 400 FFP – 3 (în curs de primire încă 100).
Echipamentele primite de I.S.U. Sălaj vor fi utilizate de către personalul care asigură misiunile de transport specializat a persoanelor suspecte sau infectate cu noul tip de coronavirus.
Pe lângă aceste materiale, fiecare unitate sanitară deține și stocuri proprii, iar spre exemplu, conducerea Spitalului Județean de Urgență Zalău (cea mai importantă unitate spitalicească din Sălaj) ne-a transmis că ieri dimineață (31.03.2020) aveau în depozite 3600 de măști de protecție simple, 1361000 de mănuși protecție, 550 de ochelari și tot atâtea combinezoane, precum și alte materiale de protecție și dezinfectanți. De asemenea, în fiecare zi sunt primite alte stocuri de materiale, prin comenzi proprii, dar și din donații.

“Le mulțumim cadrelor medicale, polițiștilor, angajaților ISU, jandarmilor, militarilor și tuturor care sunt la datorie, în prima linie. Suntem alături de ei și facem eforturi să aibă la dispoziție tot ce au nevoie în această perioadă. Sălăjenilor le transmit să dea dovadă de spirit civic și să respecte măsurile indicate de autorități. Cu aportul fiecăruia din noi, dând dovadă de responsabilitate și solidaritate vom reuși să depășim și aceste momente dificile”, a declarat Virgil Țurcaș, prefectul județului Sălaj.
Sursa foto – Departamentul pentru Situații de Urgență
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sălaj

SolidaripentruSălaj #Vafibine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *