Drum județean de aproape 35 km, finalizat cu șase luni mai devreme

ALERTA PENTRU SALVAREA VIETII UNUI COPIL DISPARUT
13 noiembrie 2023
Recepția drumului județean DJ 109E: Rus – Buzaș – Lozna – DN1H
13 noiembrie 2023

Drum județean de aproape 35 km, finalizat cu șase luni mai devreme

Consiliul Județean Sălaj a realizat luni, 13 noiembrie, recepția lucrărilor de reabilitare și modernizare a DJ 109E: Rus – Buzaș – Lozna – DN1H (Pod Ciocmani), un drum cu o lungime de 34,5 km.
Investiția a demarat în mai 2022 și a fost finalizată cu șase luni mai devreme decât termenul prevăzut în contract.
„Este pentru prima dată când un proiect de asemenea anvergură al CJ Sălaj se finalizează înainte de termen. Pentru asta, vreau să felicit constructorul și să-i mulțumesc pentru profesionalism și mobilizarea exemplară care i-au permis să realizeze într-un timp foarte scurt o lucrare de înaltă calitate. Mulțumirile mele se îndreaptă și către cetățenii din localitățile traversate de această importantă arteră, pentru înțelegerea de care au dat dovadă în contextul disconfortului creat pe durata lucrărilor, către primarii celor cinci comune din zonă, precum și către echipa din CJ Sălaj”, a transmis președintele Dinu-Iancu Sălăjanu.
În cadrul proiectului a fost reabilitat și asfaltat întregul tronsonul de drum, s-au realizat 10 km de trotuare, peste 52 km de șanțuri și rigole, 3,3 km de zid de sprijin și 139 de podețe, s-au reabilitat două poduri (peste râurile Șimișna și Iapa) și au fost montați aproape 11.000 de metri liniari de parapet nou.
Totodată, au fost realizate lucrări ample de consolidare, constând în montarea a aproape 10.000 de metri pătrați de plasă de protecție pentru stabilizarea versantului între Podul Ciocmani și Cliț, respectiv turnarea a 122 de piloți forați între Cliț și Lozna.
Finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, proiectul are o valoare totală de circa 132 milioane de lei, lucrările fiind executate de SC Frasinul SRL.

1 Comment

  1. Neoveris spune:

    Este impresionant să vedem proiecte infrastructurale importante finalizate înainte de termen! Felicitări Consiliului Județean Sălaj și constructorului pentru eficiență și calitatea lucrării. Acest drum modernizat va aduce beneficii semnificative comunității locale și traficului din zonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *