E-on Gaz face planuri de viitor

Jandarmeria Salaj
Agresiune
9 aprilie 2008
Politia Salaj
INFO POLITIA
11 aprilie 2008

E-on Gaz face planuri de viitor

e-on gaz, zalautv     E.ON Gaz Distribuţie se pregăteşte pentru provocările viitoare de pe piaţa de distribuţie a gazelor naturale din România

     Compania intenţionează să-şi menţină poziţia importantă pe piaţa gazelor naturale din România. Pentru a atinge acest obiectiv, E.ON Gaz Distribuţie pregăteşte pentru anii următori investiţii substanţiale în reabilitarea sistemului de distribuţie şi în echipamente,în scopul îmbunătăţirii siguranţei tehnice pentru clienţi şi angajaţi. De asemenea, va fi implementată o structură organizaţională competitivă, pentru a face faţă provocărilor de pe piaţa liberalizată a gazelor naturale.

     Datele financiare. În 2007, E.ON Gaz Distribuţie S.A. a înregistrat o cifră de afaceri de 1,531 milioane RON, la nivelul anului precedent, şi un EBIT ajustat de 73 milioane RON, cu 29 de milioane RON mai puţin decât în anul precedent. În 2007, venitul net înregistrat de E.ON Gaz Distribuţie S.A. valora 65 milioane RON, din nou cu 22 de milioane RON sub valoarea venitului net înregistrat în anul precedent.
Această evoluţie se datorează separării activităţilor companiei la 1 iulie 2007, proces prin care activităţile de furnizare au fost transferate către compania nou creată, E.ON Gaz Romania S.A. şi totodată creşterii costurilor operaţionale, în special prin implementarea măsurilor de reducere a pierderilor de gaze şi a celor de îmbunătăţire a siguranţei reţelei de distribuţie.

     Modernizare şi restructurare. În prezent sunt necesare măsuri importante pentru a atinge standardele unei companii competitive pe piaţa gazelor naturale din România. Astfel, pentru ca E.ON Gaz Distribuţie S.A. să-şi atingă obiectivele stabilite, procesul de modernizare a companiei trebuie să continue prin îmbunătăţiri tehnice şi progres tehnologic, (de ex. metode noi de reparare a conductelor, echipament tehnic performant), prin optimizarea proceselor aferente operaţiunilor tehnice, prin îmbunătăţirea interfeţei cu clienţii şi a calităţii serviciilor (de ex. citirea contoarelor în flux continuu) precum şi printr-o structură organizaţională optimizată (de ex. echipe specializate şi performante pentru activităţi importante, cum ar fi detectarea scăpărilor de gaze şi reparaţii speciale).

     Aceste provocări vor avea un impact semnificativ asupra structurii organizaţionale a E.ON Gaz Distribuţie S.A. Astfel, va fi necesară o structură de personal mai restrânsă pentru a face faţă provocărilor de pe piaţă şi pentru a rămâne un jucător competitiv. Astfel, utilizând tehnologii moderne şi implementând procese moderne, companiile E.ON active pe piaţa gazelor naturale din România vor scădea numărul locurilor de muncă până la finele anului 2010, oferind în acelaşi timp siguranţă tehnică pentru clienţi şi angajaţi. Proiectele de îmbunătăţire îndeosebi a eficienţei din Operaţiuni Tehnice sunt aproape de a fi finalizate. După finalizare, se va comunica numărul locurilor de muncă asigurate.

     Astfel, în E.ON Gaz Distribuţie S.A. va fi implementat un program de reorganizare care se va axa pe programele de plecare voluntară. E.ON Gaz Distribuţie S.A. a elaborat pachete ample si atractive de beneficii pentru acei angajaţi care doresc să plece din companie prin Programul Special de Plecare Voluntară, Programul de Pensionare Anticipată, respectiv cel de Pensionare Anticipată Parţial.
 
     “Vom discuta toate programele cu Sindicatele, partenerul social al companiei. Ofertele concrete pentru angajaţi vor depinde de rezultatul acestor discuţii. Toţi angajaţii vor beneficia de un tratament echitabil, dat fiind că oferta personalizată se va calcula în baza unei metode unitare. Pe lângă pachetul de beneficii financiare compensatorii, angajaţilor care părăsesc compania li se va oferi sprijin adiţional printr-o serie de măsuri constând în: cursuri de pregătire, sprijin în căutarea unui loc de muncă şi sprijin pentru înfiinţarea unei afaceri.” a declarat Marc-Daniel Buck, Director General al E.ON Gaz Distribuţie S.A.

     Investiţii. Sunt prevăzute investiţii substanţiale pentru anii următori, menite să susţină aceste măsuri de optimizare. Încă din 2006, E.ON Gaz Distribuţie S.A. a demarat un program de investiţii ambiţios şi a reabilitat mai bine de 420 km de reţea, valoarea totală a investiţilor companiei însumând 83 milioane RON pentru acel an. În 2007, investiţiile E.ON Gaz Distribuţie au crescut la 183 milioane RON. Astfel, numai în 2007, lungimea totală a reţelei noi, reabilitate era mai mare de 912 km. Investiţiile în reţea (reabilitare, protecţie catodică, extindere de reţele de distribuţie) au reprezentat peste 65% din totalul investiţiilor realizate în 2007.

     Între 2008 şi 2012 E.ON Gaz Distribuţie S.A. va investi aproape 1 miliard RON. Din această sumă, 192 de milioane RON reprezintă valoarea  investiţiilor prevăzute pentru anul 2008; din acestea 27 de milioane RON sunt alocate sectorului IT şi 137 de milioane RON sunt destinate modernizării reţelei. Aceste investiţii vor îmbunătăţi siguranţa în alimentarea cu gaze naturale a clienţilor noştri şi ne vor ajuta să  atingem standardele europene privind siguranţa şi nivelul calităţii serviciilor.     

     “Suntem pe deplin încrezători că, prin iniţiativele şi măsurile descrise mai sus, vom reuşi să creştem eficienţa şi competitivitatea companiei E.ON Gaz Distribuţie S.A. şi vom putea, în acest fel, să oferim pe viitor, clienţilor noştri servicii îmbunătăţite şi angajaţilor noştri locuri de muncă sigure”, a afirmat Marc-Daniel Buck, Directorul General al E.ON Gaz Distribuţie S.A.  

     După privatizarea companiei în 2005, reorganizarea a fost primul pas către modernizare. Au fost create patru regiuni (care acoperă aceeaşi arie geografică ca şi companiile de electricitate) şi 28 de Centre Operaţionale pentru a organiza eficient activităţile tehnice în teren. Toate unităţile organizaţionale au fost dotate cu echipament IT, implementându-se în paralel sistemul IT integrat, SAP. În domeniul Operaţiunilor Tehnice au fost implementate metode noi de reparare a conductelor, au fost introduse măsuri de reducere a pierderilor de gaze, şi fost demarată implementarea sistemului de citire electronică a contoarelor.  

E.ON Gaz Distribuţie S.A.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *