Echipe de polițiști sălăjeni, prezenți în licee pentru promovarea profesiei de polițist.

Peste 60 de polițiști sălăjeni, avansaţi în grad de Ziua Poliţiei Române
25 martie 2023
Cei șase elevi merituoși ai Scolii Gimnaziale ” Porolissum”, Zalău, care vor participa la etapa națională a olimpiadelor școlare!
25 martie 2023

Echipe de polițiști sălăjeni, prezenți în licee pentru promovarea profesiei de polițist.

În data de 24 martie a.c., premergător Zilei Poliției Române, echipe formate din poliţişti de la structurile de prevenire, siguranță școlară, criminalistică, polițiști de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, un elev al unei școli de poliție, aflat în stagiu de practică la Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj și un absolvent al Academiei de Poliție au desfășurat activități de promovare a profesiei de polițist în rândul liceenilor de la instituțiile de învățământ din municipiul Zalău.

Polițiștii au fost prezenți la Liceul Tehnologic ,,Mihai Viteazul” și la Colegiul Tehnic ,,Alesandru Papiu Ilarian” din municipiul Zalău și le-au vorbit tinerilor despre riscurile și satisfacțiile profesiei de poliţist și despre ce presupune exercitarea acesteia.

Echipele care au interacționat cu tinerii liceeni i-au informat despre unitățile de învățământ din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, despre oferta educațională, le-au explicat condițiile esențiale necesare și pașii care trebuie urmați pentru cei care doresc să devină polițiști.

De asemenea, polițiștii sălăjeni prezenți în școli le-au prezentat elevilor claselor liceale a XI – a și a XII – a uniforma de poliție și elementele din dotare, drepturile și obligațiile polițiștilor, le-au dat detalii tinerilor despre aspectele practice ale meseriei de polițist, dezvăluindu-le din tainele profesiei, fiecare în funcție de specificul structurii în care își desfășoară activitatea.

Totodată, un elev al unei școli de poliție, aflat în stagiu de practică la Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj și un absolvent al Academiei de Poliție le-au împărtășit liceenilor din experiențele proprii.

Subiectul a fost unul de interes pentru tineri, care și-au manifestat deschiderea și curiozitatea pentru a afla ce presupune meseria de polițist, fiind atrași de provocările și de specificul acesteia.

Activitățile poliţiştilor sălăjeni de promovare a profesiei de polițist vor continua şi în perioada următoare, pentru a veni în sprijinul tinerilor care doresc o carieră profesională în structurile Poliției Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *