Evaluarea Activităţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj pentru anul 2019

Reţinut de poliţişti pentru furt calificat
9 ianuarie 2020
3 SOFERI S-AU TAMPONAT IN CENTRUL ORASULUI
11 ianuarie 2020

Evaluarea Activităţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj pentru anul 2019

Joi, 09 ianuarie a.c., începând cu ora 11.00, în Clădirea Transilvania, s-a desfăşurat „Activitatea de evaluare a

Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj pentru anul 2019”.

 

La acest eveniment au participat prefectul judeţului Sălaj – domnul Virgil Ţurcaş, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj – domnul Marc Tiberiu, primarul municipiului Zalău – domnul Ionel Ciunt, primarul oraşului Jibou – domnul ing. Dan Ghiurco, primarul oraşului Şimleu Silvaniei – domnul ing. Septimiu-Cătălin Ţurcaş, şefii structurilor şi unităţilor cu care Jandarmeria Sălaj cooperează pentru îndeplinirea misiunilor specifice şi cadre ale unităţii.

Din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a participat domnul colonel Mîrza-Roşca Traian, şeful Direcţiei Cabinet a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Acesta a transmis mesajul Inspectorului general al Jandarmeriei Române, domnul colonel Bogdan Enescu.

În cadrul activităţii de evaluare, inspectorul şef al I.J.J. Sălaj, domnul colonel Cigăran Vasile-Adrian, a prezentat activităţile organizate, misiunile executate şi rezultatele obţinute în anul 2019, conturând totodată şi principalele direcţii de acţiune pentru anul 2020.

În perioada analizată, structurile subordonate inspectoratului au executat o gamă largă de misiuni şi acţiuni. Astfel, au fost executate 1.817 misiuni de de asigurare a ordinii publice (misiuni la manifestări cultural-artistice şi religioase, misiuni la manifestări sportive, misiuni pe timpul vizitelor oficiale, acțiuni executate premergător și pe timpul desfășurării alegerilor, alte acţiuni), 317 acţiuni de restabilire a ordinii publice şi intervenţii pentru aplanarea unor conflicte, 8.042 misiuni de menţinere a ordinii publice.

Pe timpul misiunilor executate independent, au fost constatate un număr de 104 infracţiuni, cu 101 făptuitori,  iar cu ocazia executării misiunilor în sistem integrat, în cadrul patrulelor mixte de ordine publică, au fost constatate un număr de 173 infracţiuni cu 170 făptuitori.

În materie contravenţională, la nivelul inspectoratului s-a aplicat un număr de 1.895 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 632.420 lei, dintre acestea 1423 fiind amenzi, iar 472 avertismente scrise.

Pe linia executării mandatelor de aducere, în anul 2019 au fost executate 577 mandate de aducere în 72 localităţi.

În perioada supusă evaluării, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sălaj a asigurat paza şi protecţia instituţională la un număr de 19 obiective, menţinerea ordinii interioare necesară desfăşurării în condiţii de normalitate a activităţilor la 6 săli de judecată ale instanţelor judecătoreşti, 1.283 misiuni de asigurare a pazei şi protecţiei transportului corespondenţei clasificate, în cooperare şi sub autoritatea Serviciului Român de Informaţii, în zona de responsabilitate a Direcţiei Regionale de Informaţii Cluj, 156 misiuni de protecţie a transporturilor de bunuri şi valori aparţinând unităţilor de trezorerie şi contabilitate publică ale Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Sălaj, precum şi 8 misiuni de pază şi protecţie a transporturilor de produse cu caracter special, în beneficiul propriu.

Activitatea desfăşurată de către structurile inspectoratului, atât în sprijinul populaţiei, al comunităţilor, cât şi al autorităţilor publice locale, a consolidat poziţia instituţiei ca pilon de siguranţă şi securitate, în cadrul sistemului integrat de menţinere şi asigurare a ordinii publice la nivelul judeţului Sălaj.

La finalul activităţii de evaluare, invitaţii au făcut aprecieri pozitive cu privire la eficienţa activităţilor executate de jandarmii sălăjeni pe parcursul anului 2019, subliniindu-se necesitatea continuării executării cu fermitate, profesionalism şi consecvenţă a misiunilor specifice, potrivit atribuţiilor prevăzute de lege, pentru apărarea ordinii de drept şi protecţia drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, în limita competenţelor stabilite prin actele normative ce le reglementează activitatea.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *