Fara cipsuri si sucuri acidulate la scoala

Benzina si motorina mai ieftina
13 august 2008
Radar
Radar in cascada
13 august 2008

Fara cipsuri si sucuri acidulate la scoala

CipsuriCopiii nu vor mai putea cumpăra din şcoală alimente foarte dulci, cu multe grăsimi, alimente foarte sărate şi cele care conţin peste 300 de calorii într-o porţie.

 Aceste produse, precum şi cele neambalate şi neetichetate ar putea fi interzise în şcoli. Ministerul Sănătăţii a finalizat lista cu produsele care nu vor mai putea fi vîndute în şcoli din toamna acestui an. Anunţul a fost făcut de Eugen Nicolăescu săptămîna trecută într-o video-conferinţă, după ce instituţia pe care o conduce a fost acuzată că tărăgănează întocmirea listei. Ministrul Sănătăţii a spus că lista conţinînd produsele nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor nu a fost făcută publică deoarece a fost trimisă patronatelor din industria alimentară, care se pare că nu sînt prea încîntate de faptul că îşi vor pierde clienţii. Cert este că alimentele foarte dulci, cele cu multe grăsimi, produsele foarte sărate şi cele care conţin peste 300 de calorii la o porţie vor fi interzise în şcoli. Aici intră mîncarea de tip fast-food, cipsurile, anumite dulciuri, dar şi cam toate sucurile acidulate. De asemenea alimentele neetichetate cum sînt foetajele, cornurile, dar alte produse de patiserie nu vor mai avea loc în chioşcurile de lîngă şcoli. În două săptămîni lista va deveni finală şi va fi trimisă la Comisia Europeană pentru aprobare.
Iata si parerea unor parinti:

 As fi de acord cu aceasta initiativa,daca nu mi s-ar parea absolut inutila….
Si argumentez :daca copiii sunt obisnuiti (de acasa !) sa manance sau sa bea asa ceva,vor iesi din scoala ca sa si le procure de la coltul strazii !
Parintii sunt primii raspunzatori ptr felul in care si-au invatat copiii sa se hraneasca,si ptr faptul ca le dau bani pe mana ,sa-si cumpere orice prostie,in loc sa le puna un sandwich in ghizdan si o sticluta cu apa plata !

Sunt parinte si desi fata mea nu mananca asa ceva ma ingrozesc cand vad copii si mai ales parinti carora li se pare normal o masa de genul asata
chiar nu va ganditi deloc la ei???
chiar doar profitul conteaza in tara asta????

Desi inca fetita mea nu este la scoala, nu sunt de acord ca atunci cand va merge sa se indoape cu otrava. si acuma foarte greu o stapanesc de la a manca asa ceva, dar cand va merge la scoala si nu mai este sub supraveghere ce va face?
aceste produse sunt otrava curata!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *