FENOMENE HIDROLOGICE PERICULOASE

Politia
Cercetata in stare de libertate
4 iunie 2008
Concursuri intre elevi de Ziua Mondiala a Mediului
8 iunie 2008

FENOMENE HIDROLOGICE PERICULOASE

Harta hidrologica Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Administratia Nationala Apele Romane, Ministerul Internelor si Reformei

Administrative, S.C. Hidroelectrica S.A., Directiile Apelor: Somes-Tisa, Crisuri, Mures, Banat-Timisoara, Jiu, Olt, Siret si Prut.
FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu efect de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale COTELOR DE ATENTIE
BAZINELE HIDROGRAFICE AFECTATE:

Viseu, Iza, Tur, Somes, Crasna, Barcau, Crisuri, Mures, Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Jiu superior, Olt, Siret si Prut.
MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 05.06.2008 ora 15:00 – 07.06.2008 ora 14:00
TEXTUL MESAJULUI:

      Ca urmare a precipitatiilor insemnate cantitativ si cu caracter torential (izolat peste 50 l/mp) prevazute pentru intervalul 05.06.2008 ora 15 – 06.06.2008 ora 23, se vor produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu efect de inundatii locale si cresteri  de debite si niveluri cu posibile depasiri ale COTELOR DE ATENTIE pe raurile din bazinele hidrografice: Viseu, Iza, Tur, Somes, Crasna, Barcau, Crisuri, Mures, Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Jiu superior, Olt, Siret si Prut.  

                                                                            COD GALBEN

      Incepand din data de 05.06.2008 ora 15:00 se vor produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si cresteri  rapide de debite si niveluri cu posibile depasiri ale COTELOR DE ATENTIE mai ales pe raurile mici din bazinele mentionate situate in judetele: Maramures, Satu Mare, Salaj, Bistrita Nasaud, Cluj, Bihor, Arad, Timis, Caras Severin, Hunedoara, Alba, Mures, Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Suceava, Neamt, Botosani si Iasi.

      Harta cu codurile si semnificatia acestora se anexeaza.

      Se mentioneaza ca aceste fenomene se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai raurilor marcate pe harta.

      In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.  

      Se impune urmarirea  evolutiei situatiei hidrometeorologice, in conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice si poluari accidentale”.

Intocmit, Gheorghe Stancescu

Şef CNPH, L. Frimescu      
    
Aprobat, Director Dr. P. Stanciu

Purtator de cuvant Cristina Vadan

Directia Apelor Somes-Tisa 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *