FII VIGILENT! NU-ŢI LĂSA MAŞINA LA ÎNDEMÂNA HOŢILOR!

Accident de circulaţie cu părăsirea locului faptei în municipiul Zalău
6 martie 2020
NU sunt cazuri confirmate de coronavirus în județul Sălaj!
6 martie 2020

FII VIGILENT! NU-ŢI LĂSA MAŞINA LA ÎNDEMÂNA HOŢILOR!

Poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii  recomandă posesorilor de autoturisme câta sfaturi cu privire la furturile de şi din autovehicule.         

Pentru a nu deveni victimele unei astfel de infracţiuni, aveţi în vedere:

Când părăsiţi autoturismul, indiferent pentru cât timp, nu lăsaţi geamurile deschise/întredeschise şi acţionaţi sistemul de închidere a uşilor. Procedaţi astfel şi în staţiile de alimentare cu carburanţi pe timpul efectuării plăţii combustibilului.

După lăsarea serii, parcaţi autoturismul în locuri iluminate sau special amenajate.

Evitaţi să lăsaţi sume de bani sau alte bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatură electronică etc.) în interiorul autoturismului, chiar dacă acesta este parcat într-o parcare amenajată sau în curtea casei dvs.

Pentru prevenirea furturilor din autoturisme, se recomandă montarea unui dispozitiv de siguranţă  ( sistem de alarmare ).

La coborârea din autoturism, scoateţi cheia din contact, chiar dacă veţi lipsi pentru un timp foarte scurt. Furtul unui autoturism cu cheile lăsate în contact durează doar câteva secunde.

Dacă sunteţi victima sau martorul unui furt din autoturism nu atingeţi maşina, sesizaţi poliţia prin apelul de urgenţă  112.

BIROULUI DE ANALIZĂ ŞI PREVENIRE A CRIMINALITĂŢII SĂLAJ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *